Osijek
KREATIVNI KUTAK CENTRA “JA KAO I TI”

Mjesto gdje se radovi mogu pogledati i udomiti
Objavljeno 23. veljače, 2019.
Jučer je u Strossmayerovoj 1 otvoren "Kreativni kutak Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – "JA kao i TI", namijenjen za svih 160 korisnika Centra u cilju njihove rehabilitacije. Ne samo da su ondje izloženi brojni radovi, već će ubuduće svi građani moći neke od radova, izrađenima u okviru radno-okupacijsko-kreativne terapije i – udomiti!

- Cilj nam je da u prostoru u centru grada pokažemo sve kapacitete, mogućnosti i vještine naših korisnika. Na taj način svi zajedno mogu prepoznati da osim bolesti, ove osobe imaju velik i zdrav potencijal u sebi, a na nama je da im pomognemo razviti ga, iskoristiti i u konačnici i pokazati – rekla je ravnateljica Centra Mira Leko-Ćurčić, dodajući da je ovo također prilika senzibilizirati javnost za osobe s mentalnim oštećenjima, kao i srušiti sve predrasude i barijere o tim ljudima koji su uključeni u brojne aktivnosti – šivanje, rad s keramikom, izrađivanje šiba i košara, pjevanje u zboru i sl., a što ovisi o mogućnosti i funkcionalnosti pojedinog korisnika. Ravnateljica Leko-Ćurčić pojašnjava da zbog veličine prostora korisnici neće izrađivati sve radove u Kreativnom kutku, već u prostorijama Centra, no ovaj prostor bit će mjesto ispunjeno radovima korisnika koje izrađuju od ranije, ali i gdje će izložiti neke nove.

Radove u Kreativnom kutku građani će moći ponijeti za uspomenu, ali i donirati sredstva, poput materijala potrebnog za radionice i sl. Osim toga, ondje će se moći susresti s korisnicima, čuti njihove priče koje su svakako vrijedne pažnje, ali i doživjeti vrijedno iskustvo.

Da je rad korisnika Centra svakako vrijedan pažnje pokazuje i to što je otvorenju, između ostalih, nazočio i predstavnik Područnog ureda pravobraniteljice za invalide, kao i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. M. Mihelić
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike