Osijek
PONOVNO SLASTICE IZ KAPUCINSKE 28

Do kraja veljače na starom
mjestu bit će otvorena
slastičarnica “Okusi Korza”
Objavljeno 23. veljače, 2019.

Nakon nedavnog zatvaranja slastičarnice "Korzo" za koju će mnogi reći da je simbol Osijeka i pamte ju i najstarije generacije, pojavile su se brojne špekulacije o tome što će se i hoće li se uopće išta otvoriti u spomenutom lokalu na adresi Kapucinska 28. Dok su neki govorili da će posao pokrenuti rođak prijašnjeg vlasnika, drugi su načuli da je ipak "netko drugi" u pitanju i da će poznati lokal i dalje zadržati istu djelatnost, odnosno da se na tom mjestu neće otvarati ništa drugo osim slastičarnice. Potonji su bili u pravu. Naime, Osječani i gosti grada uskoro će ipak ponovno ući u omiljeni lokal, u prostor omiljene slastičarnice gdje se, kako doznajemo od suvlasnika Ivana Glavaša, do kraja mjeseca otvara slastičarnica "Okusi Korza"! Glavaš otvara slastičarnicu u partnerstvu sa svojom životnom družicom Ivanom Blatančić i kaže kako jedva čeka otvorenje.

Ipak, Glavaš demantira da će ponuda u "Okusima Korza" biti istovjetna onoj koju je godinama gostima nudio prijašnji vlasnik Miftar Ređepi.

- Nismo nikada i nikome rekli da će sve biti jednako, jedino ćemo se držati recepture za sladoled kakvu Osječani već dobro znaju. Također, prijašnjeg vlasnika dugo znamo i on nam je ponudio recepturu za sladoled, što smo prihvatili, jer je to jedna od najkvalitetnijih vrsta obrade. Uz to, bit će i nekoliko vrsta kolača, a ako gosti budu imali želju za popularnim zimskim sladoledom, bit će i njega - najavljuje Glavaš, dodajući kako je kuma njegove Ivane u Slavonskom Brodu bila otvorila prvu palačinkarnicu, a nedavno im je ustupila sav svoj inventar.

- Ona je kupila i provjerenu, odličnu recepturu za palačinke, tako da će i to biti novitet. Inače, Ivana i ja presretni smo što možemo otvoriti vrata svima onima koji vole sladoled, kolače i palačinke - ističe Glavaš, dugogodišnji osječki ugostitelj koji će, kaže, zajedno s partnericom dati sve od sebe da gosti uživaju i u ponudi i u interijeru. Kreativno su ga, kaže, uredili vlastitim snagama i uz pomoć Andreje Perković, zadužene za marketing. Perković dodaje kako će uz slatke u ponudi biti i slane palačinke te one bezglutenske, a posjetitelji će moći uživati i u raznim osvježavajućim pićima i naravno, nezaobilaznoj kavi.

- Optimistični smo i vjerujemo da ćemo do kraja veljače uspjeti otvoriti slastičarnicu - zaključila je Perković. M. Mihelić
U ponudi će biti poznati sladoled po staroj recepturi, palačinke, kolači i razna osvježavajuća pića te kava
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike