Objavljeno 23. veljače, 2019.
Nakon nedavnog zatvaranja slastičarnice "Korzo" za koju će mnogi reći da je simbol Osijeka i pamte ju i najstarije generacije, pojavile su se brojne špekulacije o tome što će se i hoće li se uopće išta otvoriti u spomenutom lokalu na adresi Kapucinska 28. Dok su neki govorili da će posao pokrenuti rođak prijašnjeg vlasnika, drugi su načuli da je ipak "netko drugi" u pitanju i da će poznati lokal i dalje zadržati istu djelatnost, odnosno da se na tom mjestu neće otvarati ništa drugo osim slastičarnice. Potonji su bili u pravu. Naime, Osječani i gosti grada uskoro će ipak ponovno ući u omiljeni lokal, u prostor omiljene slastičarnice gdje se, kako doznajemo od suvlasnika Ivana Glavaša, do kraja mjeseca otvara slastičarnica "Okusi Korza"! Glavaš otvara slastičarnicu u partnerstvu sa svojom životnom družicom Ivanom Blatančić i kaže kako jedva čeka otvorenje.
Ipak, Glavaš demantira da će ponuda u "Okusima Korza" biti istovjetna onoj koju je godinama gostima nudio prijašnji vlasnik Miftar Ređepi.
- Nismo nikada i nikome rekli da će sve biti jednako, jedino ćemo se držati recepture za sladoled kakvu Osječani već dobro znaju. Također, prijašnjeg vlasnika dugo znamo i on nam je ponudio recepturu za sladoled, što smo prihvatili, jer je to jedna od najkvalitetnijih vrsta obrade. Uz to, bit će i nekoliko vrsta kolača, a ako gosti budu imali želju za popularnim zimskim sladoledom, bit će i njega - najavljuje Glavaš, dodajući kako je kuma njegove Ivane u Slavonskom Brodu bila otvorila prvu palačinkarnicu, a nedavno im je ustupila sav svoj inventar.
- Ona je kupila i provjerenu, odličnu recepturu za palačinke, tako da će i to biti novitet. Inače, Ivana i ja presretni smo što možemo otvoriti vrata svima onima koji vole sladoled, kolače i palačinke - ističe Glavaš, dugogodišnji osječki ugostitelj koji će, kaže, zajedno s partnericom dati sve od sebe da gosti uživaju i u ponudi i u interijeru. Kreativno su ga, kaže, uredili vlastitim snagama i uz pomoć Andreje Perković, zadužene za marketing. Perković dodaje kako će uz slatke u ponudi biti i slane palačinke te one bezglutenske, a posjetitelji će moći uživati i u raznim osvježavajućim pićima i naravno, nezaobilaznoj kavi.
- Optimistični smo i vjerujemo da ćemo do kraja veljače uspjeti otvoriti slastičarnicu - zaključila je Perković.
M. Mihelić
U ponudi će biti poznati sladoled po staroj recepturi, palačinke, kolači i razna osvježavajuća pića te kava