Osijek
IZVIĐAČKI KLUB JAVOR PROSLAVIO 18. ROĐENDAN

Njihova su vrata svima uvijek širom otvorena
Objavljeno 22. veljače, 2019.
Izviđački klub Javor proslavio je jučer u Osnovnoj školi Jagode Truhelke 18. rođendan. Tom prigodom ujedno je obilježen i "BP Day", rođendan Sir Roberta Baddena Pawella, utemeljitelja izviđaštva, koji je 1907. godine, koja se smatra godinom utemeljenja izviđačkog pokreta, organizirao pokusni kamp za 20-ak dječaka na otočiću Brownsea u Engleskoj te je potaknut njihovim oduševljenjem napisao knjigu Izviđaštvo za dječake.

Javor je vrlo aktivan klub s brojnim članstvom te često sudjeluje u humanitarnim akcijama. Potvrdile su to i fotografije s prigodne izložbe "Stvaramo bolji svijet", kojima je obilježena povijest Javora od samih početaka do današnjih dana.

- Imamo više od sto članova, od čega je 70 aktivnih, a ostali su pridruženi članovi koji uvijek uskaču kada nam nešto zatreba, rade i pomažu svim srcem jer, kao što se kaže: jednom izviđač, uvijek izviđač - rekla nam je Blaženka Hap, dopredsjednica Javora.

Uz starije izviđače, Javor ima i pomladak, pčelice i poletarce, koji su se i na jučerašnjoj izložbi okupili u velikom broju. Nedavno su ugostili i djecu sa sindromom Down.

- Mogu vam reći da su se djeca jako dobro uklopila. Neka su čak izrazila želju da nam se pridruže, što smo mi prihvatili s oduševljenjem. Naša su vrata širom otvorena svima - dodala je Hap. I. Alilović
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana