Osijek
STUDENTSKA KONFERENCIJA NA FILOZOFSKOM

Klub studenata Psihos približio psihologiju laicima
Objavljeno 23. veljače, 2019.

Kako bi psihologiju približili studentima, stručnjacima i široj javnosti, Klub studenata psihologije Psihos na Filozofskom fakultetu organizirao je dvodnevnu konferenciju PsihOS Fest, prvu takve vrste uopće. Konferencija je počela u petak i privukla brojnu publiku, a kroz zanimljiva predavanja i radionice predstavlja psihologiju u istraživanjima i u praksi.

- Naš fakultet jedini u Hrvatskoj nije imao svoju studentsku konferenciju. Stoga je naša želja bila to promijeniti, i nadamo sa da će konferencija postati tradicija - kaže u ime organizatora Tea Pavlović, studentica druge godine Psihologije i članica Kluba PsihOS, koji se nakon nekoliko godina u fazi mirovanja ponovno aktivirao upravo s ovom generacijom studenata. A na PsihOS Festu svatko može pronaći nešto što će ga zanimati.

- Neka su predavanja namijenjena izričito studentima psihologije, kao što je "Što raditi nakon posla?”, što je nama svima na početku studiranja velika nepoznanica. S druge je strane velik broj predavanja i radionica namijenjen široj javnosti. Jedno je od zanimljivijih predavanje asistenta Dine i Dajane Krupić, mag. psych "Anksioznost – od istraživanja do psihološkog tretmana”, koji će u svom izlaganju predstaviti najrecentnija istraživanja o anskioznosti, načine liječenja i proces. Tu je, primjerice, i rad Višnje Matić, koja će objašnjavati biološku podlogu zaljubljenosti i "leptirića u trbuhu" - obašnjava Tea. Aktivnost studenata pohvaljuje i voditeljica Odsjeka za psihologiju, doc. dr. sc. Ivana Marčinko, koja će svojim današnjim predavanjem "Kako autentičnost doprinosi pozitivnom zdravlju” s početkom u 16.30 sati zatvoriti konferenciju.

- Naši su studenti uvijek aktivni, ili kroz nastavu ili projekte koje su inicirali profesori, ali su prepoznali da trebaju biti angažirani i u drugim aktivnostima kroz udrugu. Jedna je od takvih aktivnosti i ova konferencija koja promovira znanost, podatke i nalaze struke. Drago nam je što će se čuti izlaganja različitih stručnjaka, kolega i profesora, koji će nam reći više o aspektima ljudskog ponašanja, pojavama, konstruktima, fenomenima, koji nama, laicima i široj zajednici, mogu pomoći da implementiramo neke ideje u svom radu i praktičnom životu – zaključuje Marčinko.

Jasenka Pejaković
RASPORED ZA SUBOTU
Konferencija danas (subota, 23. veljače) počinje u 10 sati radionicama mentalnog zdravlja, nastavlja se kratkim izlaganjem o PsiHelp projektu, izlaganjem o emocionalno fokusiranoj terapiji za parove, seksualnosti mladih odraslih u digitalnom svijetu, a imate priliku saznati i zašto je važan kontinuirani psihološki rad na sebi, kako reći ne i ne osjećati se krivim, čini li nas izražavanje zahvalnosti sretnijima, hoćemo li nakon tableta trebati tablete, što nam tehnologija kaže o ljubavi....
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike