Regija
OBAVIJEST GRAĐANIMA DONJEG MIHOLJCA

Zahtjev za oslobađanje do 1. ožujka
Objavljeno 23. veljače, 2019.
DONJI MIHOLJAC

Na službenim stranicama Grada Donjeg Miholjca objavljen je poziv za sve građane koji prema Odluci o komunalnoj naknadi imaju pravo na oslobađanje od plaćanja komunalne naknade da ispune i predaju obrazac zahtjeva do 1. ožujka. Zahtjev se podnosi u Grad Donji Miholjac nadležnom za poslove komunalnog gospodarstva.

Plaćanja komunalne naknade oslobađaju se obveznici koji su korisnici zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Donji Miholjac te osobe bez prihoda duže od šest mjeseci uz uvjet da ni članovi njihova domaćinstva u istom razdoblju ne ostvaruju prihode. Pravo oslobađanja mogu ostvariti osobe starije od 65 godina i staračka domaćinstva u kojima su članovi stariji od 65 godina, a iznos mirovine manji od 500 kuna po svakom članu. Stradalnici rata (hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginuloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata) također se oslobađaju obveze plaćanja komunalne naknade za stambeni prostor u kojem stanuju.

Obveznici se oslobađaju plaćanja komunalne naknade za rok od godinu dana ako ispunjavaju uvjete za ostvarivanje prava na oslobađanja. Ako korisnik prestane ispunjavati uvjete za oslobađanje, dužan je u roku od 15 dana tu činjenicu prijaviti upravnom tijelu.

Uz zahtjev za oslobađanje potrebno je priložiti potvrdu o visini ukupnih prihoda svih članova obiteljskog domaćinstva za prethodnu godinu i potvrdu o prebivalištu. Prihodom se smatra prihod ostvaren na osnovi samostalnog i nesamostalnog rada, mirovine i drugih prihoda prema prihodima prema propisima o porezu na dohodak. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli