Regija
USPJEŠAN RAD UZ NOVE SADRŽAJE ZA DJECU

Grad Vukovar najavio kupnju novog klizališta uz pomoć EU fondova
Objavljeno 22. veljače, 2019.
VUKOVAR

Grad Vukovar omogućava građanima i svim posjetiteljima besplatno korištenje gradskog klizališta, a uspješnom suradnjom Grada, Javne ustanove Sportski objekti Vukovar i stručnjaka za ledene sportove i kineziologa, ove je sezone rad klizališta podignut na višu razinu. Bilo je sastavni dio Adventa, ali i predstavljalo središte okupljanja svih koji su željeli naučiti klizati ili poboljšati vještine na ledu.

Dogradonačelnik Marijan Pavliček rekao je kako su u ovoj sezoni utrošili 230 tisuća kuna, od čega je 135 tisuća prikupljeno od sponzora. Uz to su uvedeni noviteti poput besplatne škole klizanja i raznih igara na ledu, koje su privukle najmlađe sugrađane.

Oko 200 djece vrtićke dobi naučilo je osnove klizanja, a 80 polaznika škole bila su djeca i njihovi roditelji.

Kada je riječ o planovima za iduću sezonu, dogradonačelnica Ivana Mujkić naglasila JE kako je proračunom planirano kupovanje novog klizališta i opreme koja ide uz njegovo korištenje. "Budući da je postojeće klizalište dotrajalo i imamo čestih problema pri višim temperatura kada ono više ne može biti u funkciji, želimo namijenjena sredstva uložiti u novo klizalište. Otvaraju nam se nove mogućnosti i povlačenje sredstava iz EU fondova te se nadamo pozitivnom ishodu", navela je. D.K.
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike