Kultura
POČELO 57. REGIONALNO HRVATSKO NATJECANJE UČENIKA I STUDENATA GLAZBE I PLESA

Prvi nastupio Tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora
Objavljeno 22. veljače, 2019.
NAŠICE

Jučerašnjim nastupom Tamburaškog orkestra Osnove glazbene škole Kontesa Dora otvoreno je 57. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa.

Našička škola, osim u disciplini orkestri, u kojoj je jedini predstavnik Slavonije i Baranje, natječe se i u disciplini solista. Tri solista na bisernici i braču, uz pratnju klavira, natjecat će se u petak i subotu, 1. i 2. ožujka u Požegi. Nastup mladih glazbenika poslušala je komisija sastavljena od predsjednice Jasenke Ostojić, Matije Fortuna, Marjana Krajine i pročelnika natjecanja Josipa Burjana.

Na natjecanju su tamburaši pod dirigentskom palicom Deana Koprija izveli Oblivion A. Piazolle, u obradi Danijela Koprija, te originalnu skladbu Deana Koprija Tamburaške varijacije. Nakon nastupa uslijedio je veliki pljesak nekolicine gledatelja i žirija.

- Velika tradicija vidljiva je ovdje u Našicama te se ističe u nastupu učenika. Uvijek dođu zaista spremni, vrlo motivirani i na njima se vidi taj rad koji svakodnevno ulažu, ipak su to talentirana djeca i predani profesori - istakla je predsjednica komisije.

Do sada našički su natjecatelji ostvarivali zavidne uspjehe, a istom se nadaju i na ovom natjecanju, čiji rezultati stižu za nekoliko dana.I.Ć.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike