Kultura
MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL DANI MILKA KELEMENA

Glazbena škola organizator festivala, a Jadranka Srdoč počasna predsjednica
Objavljeno 22. veljače, 2019.
SLATINA

Umjesto Udruge DMK, koja je do sada pripremala i obavljala sve aktivnosti na provedbi Međunarodnoga glazbenog festivala Dani Milka Kelemena, gradonačelnik Denis Ostrošić na radnom je sastanku o pripremama za ovogodišnji festival predložio da organizator toga najznačajnijega kulturnog događanja u gradu bude Glazbena škola Milka Kelemena koja će obavljati i sve tehničke i financijske poslove festivala.

Prijedlog je prihvaćen, kao i sastav novog Organizacijskog odbora u kome su zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, član Hrvatskog društva skladatelja Berislav Šipuš, violinist Goran Končar, potpredsjednik Udruge DMK Hrvoje Felbar, ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Slatina Zorica Varga, direktorica Turističkog ureda Vanja Lazić i direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj. Predsjednik Organizacijskog odbora je Antonio Brzica, dopredsjednik Hrvoje Felbar, a umjetnički ravnatelj Goran Končar.

Budući da je predsjednica Udruge DMK Jadranka Srdoč posvetila svoj život ovom festivalu i kao direktorica uspješno ga organizirala pune 24 godine, gradonačelnik Ostrošić predložio je da bude počasna predsjednica Organizacijskog odbora. Gradonačelnik je uime Grada Slatine, svih građana, gradske uprave i ustanova zahvalio svim nositeljima festivala na dosadašnjem trudu i svemu što su činili i što će dalje činiti za festival prema zacrtanim smjernicama, a posebnu zahvalu uputio je obitelji Felbar.


Ugledni glazbenici Berislav Šipuš i Goran Končar, koji su također bili na tom sastanku, izrazili su zadovoljstvo što se festivalom i dalje njeguje sjećanje na velikog skladatelja. Prema njihovim riječima, Ministarstvo kulture podržava manifestaciju, a Hrvatsko društvo skladatelja, koje će primati tantijeme Milka Kelemena, u spomen na velikog skladatelja organizirat će fond za stipendiranje mladih umjetnika. Uskoro će biti utemeljena i nagrada „Milko Kelemen“ pri Muzičkom biennalu Zagreb.
Program ovogodišnjega, jubilarnog, 25. festivala Dani Milka Kelemena, bit će predstavljen 30. ožujka u povodu obilježavanja rođendana Milka Kelemena u njegovoj spomen-sobi u Zavičajnom muzeju Slatina. P.Ž.
Program jubilarnog festivala bit će predstavljen 30. ožujka u povodu obilježavanja rođendana Milka Kelemena
Najčitanije iz rubrike