Sport
DINAMO U OSMINI FINALA EUROPSKE LIGE

Prvi pogodak modrih za dugo pamćenje
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Dinamovo europsko proljeće se nastavlja. U uzvratnom susretu šesnaestine finala hrvatski je prvak svladao Viktoriju iz Plzena s 3:0 te tako nadoknadio 2:1 koliko je češki predstavnik slavio u prvom susretu. Krcati Maksimir eruptirao je u 15. minuti, a sigurni smo kako će navijači Dinama koji su uživo vidjeli pogodak za vodstvo protiv Viktorije godinama prepričavati ovaj pogodak. Bila je to prava nogometna ljepotica. Ponovno je začetnik akcije bio Dinamov robusni napadač Bruno Petković. Kada je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, "slomio je kičmu" obrambenom igraču Viktorije, a onda petom gurnuo loptu u sredinu kaznenog prostora gdje je Olmo propustio loptu kroz noge prema Oršiću, koji je pogodio gornji desni kut čeških vrata. U 29. minuti kao da je Izet Hajrović najavio ono što će se dogoditi samo pet minuta kasnije. Odlično je ubacio u kazeni prostor, no ni jedan od četvorice Dinamovih igrača nije stigao loptu pogoditi i uputiti prema mreži. Zato je Hajrović slično ubacio u kazneni prostor u 34. minuti, no tada je loptu zahvatio glavom Emir Dilaver, koji ju je glavom proslijedio u mrežu. Glavom je četiri minute kasnije pucao i Olmo, no vratar Viktorije Kozačik krajnjim naporom izbacio ju je izvan granica igrališta. Igrači Viktorije, očekivano, agresivno su odgovorili na Dinamove pokušaje građenja akcije. Nekoliko puta bili su na rubu žutog kartona pa je trener Dinama Nenad Bjelica burno reagirao. U 44. minuti sudac István Kovács, koliko god Bjelica bio u pravu, nije mu oprostio prigovore. Havel je zadržavao loptu, nije dopustio da Dinamo brzo izvede aut, pa mu je pokraj aut-linije Bjelica izbio loptu rukom, a sudac je Dinamova trenera poslao na tribine.
U nastavku susreta dvaput je Kozačikove dlanove dobro zagrijao Hajrović. U 69. minuti vratar Viktorije je pogriješio, u kaznenom prostoru do lopte je došao Moharrami, ali je bio previše iskosa pa je pogodio vanjski dio mreže. Zato se mreža tresla s unutarnje strane u 73. minuti. Strijelac prvog pogotka Oršić povukao je loptu, koju je dodao Petkoviću, a onda je Dinamov napadač zaključio još jednu sjajnu svoju večer pogodivši ispod grede te tako poslao kandidaturu za reprezentaciju Zlatku Daliću. U 86. minuti Česi su ostali s igračem manje. Limbersky je prekršajem zaustavio Olma te dobio žuti karton i put u svlačionicu. Rumunjski sudac produžio je susret za čak šest minuta, no Dinamo je sačuvao prednost te će s nestrpljenjem čekati ždrijeb osmine finala Europske lige. K.Lacković


Krešimir Lacković
ARSENAL IPAK PROŠAO BATE BORISOVA
Rezultati susreta šesnaestine finala Europske lige: Sevilla - Lazio 2:0 (1:0), Arsenal - Bate Borisov 3:0 (0:1), Villarreal - Sporting 1:1 (1:0), Zenit - Fenerbahce 3:1 (0:1), Valencia - Celtic 1:0 (2:0), Eintracht - Šahtar Donjeck 4:1 (2:2), Napoli - Zürich 2:0 (3:1), RB Salzburg - Club Brugge 4:0 (1:2) i DINAMO ZAGREB - VIKTORIJA PLZEN 3:0 (1:2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike