Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA O MJERAMA RAZVOJA

Poduzetnicima 900 tisuća kuna, javni poziv u ožujku
Objavljeno 22. veljače, 2019.
VUKOVAR - Na 16. sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, održanoj jučer u Vukovaru, između ostaloga analizirano je i stanje sustava civilne zaštite u županiji te plan njezina razvoja u ovoj godini. Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite, rekao je kako je prošla godina bila relativno mirna i bez posebnih zahtjeva za stožer, pa su je više iskoristili za opremanje svojih operativnih snaga i osposobljavanje kadrova koji su im potrebni u situacijama koje se mogu pojaviti iznenada.

- U tomu smo napravili veliki iskorak i u ovom smo trenutku na visokoj razini stupnja stabilnosti i sigurnosti u našoj županiji te među najrazvijenijim županijama kada je riječ o opremi i kadrovima koje imamo. U ovoj ćemo godini prije svega nastaviti ulagati u kadrove. Opreme ima sasvim dovoljno, no treba nam što više ljudi koji mogu doći na teren kada to situacija traži i kvalitetno odraditi posao - poručio je Kelić, dodajući kako određeni posao na terenu ne može raditi onaj tko za njega nije osposobljen, što im je stvaralo probleme u prijašnjim godinama.

Zrinka Čobanković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, iznijela je prijedlog odluke o mjerama poticanja razvoja poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji u tekućoj godini.

- Mjerama je konkretno definirano što će se i koliko financirati za poduzetnike. Tako oni prilikom investiranja u razvoj mogu dobiti do 50 tisuća kuna, a za informativne edukacije i obrazovne aktivnosti maksimalno deset tisuća kuna. Potičemo i osnivanje i rad klastera. Javni će pozivi biti objavljeni početkom ožujka i sve će informacije biti dostupne na našoj web-stranici, naglasila je pročelnica, pojašnjavajući kako su dva odjela (Odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj i Odjel za demografiju, sport i mlade), udružili raspoloživa sredstva, pa je poduzetnicima ukupno na raspolaganju 900 tisuća kuna.

Izrazila je zadovoljstvo jer je Županija iznimno uspješna u povlačenju europskih sredstava, a to im daje mogućnost realizacije brojnih projekata. Naglasila je kako su započeli i strateške projekte definirane razvojnim sporazumom te podsjetila kako je prema analizi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a prema ugovorenim sredstvima Vukovarsko-srijemska županija treća u Hrvatskoj.

- Osim velikih projekata kontinuirano radimo i na manjima, tipa prekogranične suradnje i prema nacionalnim izvorima financiranja - rekla je Čobanković. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike