Osijek
NOVA INVESTICIJA OPĆINE ERDUT

Do kraja veljače Dom kulture u Dalj Planini dobit će i parkiralište
Objavljeno 22. veljače, 2019.

Uz Dom kulture u Dalj Planini, kojeg su svečano otvorili potpredsjednik vlade Mađarske Zsolt Semjén i ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen-Koržinek, sredstvima vlade Mađarske do kraja veljače sagradit će se i parking. Riječ je o objektu niskogradnje koji se nalazi točno nasuprot Doma kulture, a moći će ga koristiti odjednom 55 vozila.

Direktorica komunalnog poduzeća Čvorkovac Anđelka Tomašević kaže kako je parking bio prijeko potreban, prije svega zbog sigurnosnih razloga, ali i očitih praktičnih razloga. Naime, na tom su prostoru automobili parkirali tijekom Sajma cvijeća, koji se tradicionalno održava tijekom svibnja, na travnatu površinu. No, to očito nije bilo rješenje.

- Godišnje imamo dosta programa, proba, manifestacija, sastanaka u Domu kulture tijekom kojih su posjetitelji prisiljeni parkirati uz županijsku cestu koja prolazi tik do glavnog ulaza u Dom kulture. Taj smo problem riješili uz financijsku pomoć Vlade Mađarske, i to na način da smo uspjeli kupiti plac nasuprot Domu kulture te smo na temelju izrađenog projekta naručili gradnju suvremenog parkirališta točno nasuprot ulaza Doma kulture - izjavio je predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske i saborski zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics.

- Izvođač radova je lokalno komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. Dalj, što pokazuje izvrsnu suradnju koju godinama razvijamo s Općinom Erdut te rješavamo probleme i projekte na obostrano zadovoljstvo. Ovakav rad mađarskih udruga na području općine Erdut podupire načelnik Jugoslav Vesić koji je sa svojom upravom uvijek spreman pomoći u ostvarenju kratkoročnih i dugoročnih projekata - kaže direktorica Anđelka Tomašević.

Darko Pejić
PRIPREME ZA SAJAM CVIJEĆA i turizma
Najpoznatija manifestacija Dalj Planine je Sajam cvijeća i seoskog turizma, koji će i ove godine biti održan u Domu kulture, za što se svi pomalo već pripremaju. Prigoda je to kada se na jednom mjestu može kupiti raznovrsno bilje, od cvijeća i prijesadnica do ukrasnog zelenila kojim se može oplemeniti svaki prostor. No, nije samo zelenilo ono što privlači posjetitelje. Gosti dolaze i zbog odličnog provoda uz kulturnu i gastroponudu. Naime, goste zabavljaju folkloraši, a nude se i proizvodi koji se proizvedu u lokalnim domaćinstvima.
Najčitanije iz rubrike