Sport
OSJEČKI NOGOMETAŠ U SLOVAČKOJ

Debi Dine Špehara u
Seredu protiv prvaka
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Osmog dana veljače Dino Špehar navršio je 25 godina i odmah potom okrenuo novu stranicu u nogometnoj karijeri. Počela je u Osijeku, zatim su uslijedile epizode u Dinamu i Lokomotivi, zatim Puli i Splitu pa inozemstvu. Igrao je za tri rumunjska kluba i prvoligaša iz Albanije, a sad je napustio Kukesi i otišao u Slovačku.

- Nisam se naigrao, ali sam se nakrcao iskustvom i vjerujem da mogu iskazati ono što posjedujem odnosno osjećam da imam. Nakon odlaska iz matičnog Osijeka kao da me netko urekao jer su ozljede bile konstantna pratilja te je izostao kontinuitet igara i razvoj karijere u željenom smjeru. Slično je bilo i prošloga ljeta u Kukesiju gdje sam dobro počeo, ali se ubrzo i ozlijedio tako da sam u natjecateljski ritam ušao tek krajem prvoga dijela sezone. I počeo dobivati sve veće povjerenje, ali sam osjetio da nije to ono što bi me zadovoljilo te sam unatoč vrlo izdašnom ugovoru odlučio se odreći toga i probati se konačno igrački potvrditi - kaže Dino Špehar koji je početkom veljače iz Albanije otišao u Slovačku.

- Brigu o mojoj karijeri preuzela je vodeća slovačka agencija i smjestila me u Sered iz istoimenog grada gdje me objeručke prihvatio trener iz Rijeke Petar Lerant. Procjena je da bi mi sredina trebala odgovarati jer klub nema rezultatskog imperativa i pritiska, novaci su u elitnom razredu slovačkog nogometa i već su osigurali ostanak u ligi, a eventualni ulaz u ligu za prvaka bio bi doista bonus. Nakon prošlonedjeljnog minimalnog poraza od izravnog konkurenta u Michalovcima pali smo na šesto mjesto, zadnje koje vodio u doigravanje pa će ostala tri kola osnovnog dijela prvenstva proteći u nastojanju dohvatiti taj status. Trener me stavio na prirodnu poziciju veznjaka iza napadača i zadovoljan je mojom premijernom izvedbom, ali znam da mogu puno bolje. U subotu nam u goste dolazi vodeći Slovan koji je sve utakmice izvan Bratislave pobijedio pa stoga nisam mogao zaželjeti jači i bolji ogled za predstaviti se navijačima Sereda. Vjerujem da ću ih razveseliti te u nastavku sezone opravdati dolazak, a bude li tako tada su mi sljedeće opcije znatno otvorenije. Samo da bude zdravlja, a za ostalo ću se osobno pobrinuti jer znam da to mogu - zaključio je mlađi Špehar prvo javljanje iz Sereda gdje će se sutra premijerno predstaviti gledateljima svog novog kluba. D.Lekšan
Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike