Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Brokeri protiv Pečuha traže popravak forme
Objavljeno 22. veljače, 2019.
Za vrijeme stanke u HT Premijer ligi košarkaši s Drave traže povratak u formu i izdanja koja su ih krasila na otvaranju drugog dijela sezone. No, posljednje utakmice, posebno dvije četvrtfinalne u Alpe Adria kupu, potvrdile su da se "brokeri" nalaze u kriznom razdoblju iz kojeg trener Domagoj Kujundžić i igrači moraju što prije pronaći izlaz. Poželjno bi bilo to napraviti već do 2. ožujka, kada se nastavlja borba za bodove i gostovanje kod "fenjeraša" u Zagrebu (Bosco).

Prije toga Osječani su dogovorili i tri prijateljske utakmice s klubovima iz susjedne Mađarske. Prva je odigrana u Gradskom vrtu protiv Kaposvara (55:75), koja je samo potvrdila da forma ne ide uzlaznom putanjom. Vidjeli smo ponovno beskrvnu momčad bez prave kemije na parketu, koju očito neće biti tako lako ponovo pronaći. Istina, porazi u prijateljskim dvobojima nikad nisu pravi pokazatelj, ali su uvijek dobra opomena te se iz njih nešto može iščitati. Primjerice u osječkom slučaju, očito je da se negdje zagubio momčadski i borbeni duh, pa ti na domaćem parketu lekciju čita i momčad koja je 12. u mađarskom prvenstvu.

- Drugo poluvrijeme odigrali smo nešto bolje u obrani, tek nakon zaostatka od 26 poena smo se malo pokrenuli. Nisam očekivao da ćemo biti u mnogo boljem izdanju, jer smo imali prethodnih dana malo žešće treninge, stanku sam iskoristio da ih malo "nagazim". Imali smo i dodatnih problema, Darling nije igrao zbog zdravstvenih razloga, Mandić je imao virozu, a Ihring nije bio s nama nekoliko dana zbog obiteljskih obveza. Sada smo svi na okupu, vjerujem da ćemo ostati zdravi i u dvije sljedeće utakmice pokazati da ćemo nastavak prvenstva dočekati spremni - kaže trener Domagoj Kujundžić.

Vrijednosnice Osijek danas (petak) imaju novi test, a u Gradski vrt (17.30) stiže osmoplasirani sastav mađarskog prvenstva, Pečuh, koji i inače često dolazi u grad na Dravi.
N. Benčina
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini