Sport
PREDNOST ZA MAN. CITY I ATLETICO MADRID U LIGI PRVAKA

Simeone češkanjem naljutio Juventus i Ronalda
Objavljeno 21. veljače, 2019.

Nakon mršavog utorka i dvije utakmice s 0:0, u srijedu navečer spektakl u nogometnoj Ligi prvaka. Atletico Madrid u prvom susretu osmine finala na travnjaku svog Wandi Metropolitano pobijedio je Juventus s 2:0, a Manchester City bio je bolji od Schalkea s 3:2. Bilo je golova, uzbuđenja, VAR-a, preokreta, navijačkih provokacija, neprimjerenih gesti...


Diego Simeone u Madridu je potpuno nadmudio kolegu s klupe Juventusa Massimiliana Allegrija i Staru damu ispratio s dva komada u mreži. Juventus i Ronaldo dočekani su "na nož", Wanda Metropolitano je predstavljanje gostiju popratila zvižducima i uvredama, ali unatoč takvoj "dobrodošlici" gosti nisu loše krenuli. Zaprijetio je Ronaldo pa Leonardo Bonucci, ali mreža Atletica ostala je čista. Potom se uglavnom vodila čvrsta borba na sredini terena, bez pravih prilika. Atletico je pak bolje ušao u nastavak, počeo je prijetiti, ali su Costa i Griezmann promašivali. A onda je u 70. minuti Alvaro Morata odlično reagirao na centaršut i zabio. No veselje Madriđana nije dugo trajalo jer u pomoć je pozvan VAR. Videosnimka je pokazala kako je Morata napravio prekršaj nad Chiellinijem i pogodak je poništen. Međutim, domaći su se devet minuta kasnije ipak radovali. Nakon gužve u šesnaestercu Gimenez je pogodio za 1:0. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0, Godin je pucao, lopta se u 16 metara odbila od Ronaldovih leđa i ušla u mrežu. Do kraja je Atletico zatvorio prilaze svom golu i na uzvrat u Torino ide s 2:0.


Utakmicu je obilježilo Griezmannovo okretanje leđa himni UEFA-e, VAR, loš Juventus, pobjeda domaćih i najviše trener Diego Simeone. El Cholo se u jednom trenutku uhvatio za međunožje i znakovitom gestom poslao poruku sucima, VAR-u i suparniku.


Simeone pak kaže kako to nije poruka Juventusu ni sucima.


- Isto sam napravio kao igrač Lazija protiv Bologne. Ponovio sam to opet da pokažem našim navijačima da imamo muda. Trebaju ti muda da u igru staviš Diega Costu i Kokea koji nisu igrali mjesecima. Pokazali smo Juventusu tko smo i što smo - kazao je trener Atletica.


Juventus nije bio na pravoj razini, a prosječnu utakmicu je odigrao i naš Mario Mandžukić. Iako se četvrtfinale čini daleko, iz Juvea poručuju: "Ovo je tek prva runda, pred nama je još 90 minuta."


- Uvjeren sam da možemo proći, znate ja sam osvojio pet Liga prvaka, a Atletico nema ni jednu. Znam što govorim - optimističan je Cristiano Ronaldo.


Pep Guardiola i njegov Manchester City slavili su u Gelsenkirchenu kod Schalkea s 3:2, a preokret su napravili s igračem manje. City je poveo u 18. minuti preko Aguera, no Schalke je u završnici prvog dijela okrenuo rezultat iz dva kaznena udarca, a oba je realizirao Nabil Benztaleb. U 68. minuti gosti su zapali u nove probleme nakon što je Otamendi dobio drugi žuti karton, no s desetoricom su stigli do pobjede. Izjednačio je Sane u 85. minuti, da bi u 90. Sterling zabio za pobjedu od 3:2.


Manchester je pobijedio, ali trener Guardiola nije bio zadovoljan.


- Zabili smo tri gola u gostima, ali dopustili smo dva pogotka i zaradili isključenje. S ovakvom razinom igre još uvijek nismo spremni za osvajanje Lige prvaka. Imamo prednost, ali moramo biti oprezni - poručio je trener "građana". I. Liović
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike