Sport
PRVA HML

Osijek Kelme u Makarsku na put bez nade
Objavljeno 22. veljače, 2019.
Osječki malonogometaši kod aktualnog prvaka i lidera prvenstva igraju s prorijeđenim sastavom

Malonogometaši Osijek Kelmea večeras igraju susret 16. kola Prve HMNL nakon kojeg vrlo izvjesno neće poboljšati svoj bodovni saldo. Naime, osječki prvoligaš od 19.15 sati gostuje u Makarskoj kod aktualnog prvaka Novo vrijeme Apfela te bi sve osim pobjede domaćina bila golema senzacija.

I prvi međusobni susret ovih momčadi ove sezone, jesenas u Zrinjevcu, završio je uvjerljivom pobjedom Makarana (6:1), iako su se tada Osječani mogli tješiti kako su većim dijelom utakmice uspijevali parirati objektivno mnogo kvalitetnijem suparniku. Nema dvojbi kako bi takvim otporom bili zadovoljni i danas, posebice s obzirom na to da se odnos snaga nimalo nije promijenio. Naprotiv, Osječani će danas biti dodatno oslabljeni, jer su na "noge" lideru otišli s prorijeđenim kadrom u kojem će minutažu dobiti i veći broj mlađih igrača. Sve to samo dodatno osnažuje tezu kako Osijek Kelme u Makarsku ide na put bez nade, s čime se indirektno slaže i trener "kelmaša" Saša Voldin.

- Sve je jasno što se odnosa snaga tiče, Novo vrijeme Apfel je kvalitetnija momčad u svakom segmentu i mi se jedino možemo nadati da ćemo uspjeti dati svoj maksimum te uz njega možda zakomplicirati utakmicu. Idemo s mladim snagama kojima će ovaj susret odlično doći za skupljanje iskustva igranja u Prvoj ligi. Igranje protiv Brazilaca, hrvatskih reprezentativaca bit će neprocjenjivo za naše mlađe igrače kojima će to puno značiti za sljedeću sezonu - ocijenio je Voldin, koji ovakvim razmišljanjem daje naznaku i kako su se Osječani predali od borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

Naravno, ne doslovce, no i sam pogled na tablicu sugerira kako Osječane u preostalih sedam kola čeka nemoguća misija, jer zona spasa je (pre)daleko, velikih osam bodova koliko ih dijeli od devetoplasiranog Broda 035. Upravo su Brođani u prošlom kolu "ubili" posljednju realnu nadu u prvoligaški ostanak, kada su slavili u derbiju začelja u Zrinjevcu.

- Definitivno nas je ta utakmica poljuljala, išli smo s najjačim snagama i pokušali sve kako bismo stigli do bodova. No, u izjednačenom dvoboju presudilo je posljednjih šest-sedam minuta u kojima je rezultat otišao u njihovu korist. Vjerojatno smo time izgubili izglede za ostankom, pa će u preostalim susretima više prilike dobiti mladi igrači željni dokazivanja, na koje ćemo moći računati sljedeće sezone - pojasnio je Voldin, koji će tako za današnji susret na raspolaganju imati Nospaka, Pandurevića, Mijića, Šalaja, Petrušića i Pedića, uz mogućnost da se i igrači iz Zagreba (Ježić, Rogošić) priključe ostatku momčadi.

Goran Roguljić
Najčitanije iz rubrike