Novosti
ISTRAGA ZBOG MOGUĆEG SUKOBA INTERESA

Radiochirurgia: Nije pogodovano predsjednici, imala je pravo na popust
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u srijedu je otvorilo predmet protiv predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara, jer je dobila popust na liječnički pregled u klinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedjelje. "Povjerenstvo će prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice", stoji u priopćenju Povjerenstva.

Predsjednica je prošli petak obavila redoviti pregled čija puna cijena iznosi 7700 kuna. Odobren joj je popust od 20 posto pa je pregled platila 6160 kuna. Državni dužnosnici, po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ne smiju primiti dar u vrijednosti većoj od 500 kuna.

Suvlasnik Poliklinike Radiochirurgia Miro Kovačić izjavio je Hini kako nije pogodovano jer pravo na popust imaju svi tzv. stari pacijenti. "Taj popust, prema odluci Uprave, imaju svi naši tzv. stari pacijenti, bez obzira na to jesu li već bili u poliklinici ili su to stari pacijenti prof. Dragana Schwarza koji je više od 25 godina radio u javnom zdravstvenom sustavu. Predsjednica nije dobila ništa više niti ništa manje od ostalih koji pripadaju u tu kategoriju", rekao je Kovačić. H