Sport
DINAMO (18.55) TRAŽI PROLAZAK U OSMINU FINALA EL-A

Bjelica: Na vrijeme smo dobili šamar
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Europsko nogometno proljeće napokon je stiglo u Maksimir! Navijači i igrači Dinama predugo su čekali to proljeće, gotovo 50 godina, i sad su ga konačno dočekali u Zagrebu. Modri večeras (četvrtak, 18.55 sati) pred krcatim tribinama Maksimira dočekuju Viktoriju Plzen i traže prolazak u osminu finala Europske lige. Zadatak nije nimalo lagan, češki prvak je u hrvatsku metropolu stigao s prednošću od 2:1 iz prve utakmice, no Dinamo ima pravo na optimizam. Nenad Bjelica sastavio je dobru momčad, usadio joj pobjedničke navike i cijeli modri tabor, kao i njihovi navijači, vjeruju kako će se večeras na Maksimiru oriti pobjednička pjesma Dinama.


- Ne bojim se da će igrači "izgorjeti" u atmosferi kakva ih večeras čeka - kazao je trener Bjelica tijekom susreta s novinarima dan prije uzvratne utakmice Europske lige. I odmah je pohvalio momčad:


- Ma dečkima i ne treba trener kad vidim kako treniraju. Igramo protiv dobre i iskusne momčadi, ali pun sam optimizma. Vjerujem u energiju svojih igrača, vjerujem da ćemo biti bolji nego u Češkoj. I igrači i ja. Pokazali smo da smo kvalitetni i da možemo odigrati dobro svih 90 minuta. Imamo golem motiv, još samo neka utakmica krene - poručio je Bjelica koji pak nije htio otkriti tko će na desni bok umjesto Stojanovića.


- Moharrami, Šitum i Rrahmani su kandidati, pa neću sve otkriti češkom kolegi. Vidjet ćemo...


Maksimir je rasprodan, igrači Dinama imat će pravu podršku s tribina.


- I uživat ćemo. Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. Psihološka analiza koju smo napravili pred utakmicu nije bila dobra, mislim na utakmicu u Češkoj. Na vrijeme smo dobili šamar i shvatili smo da ne možemo proći ako tako budemo igrali. Pritiska nemamo, želimo ići dalje i nastaviti ovu pozitivnu priču. Ovih dana puno pričamo u novinama, a ustvari trebamo pričati na terenu - odgovorio je Bjelica.


Česi su u srijedu stigli u Zagreb, popodne su izišli pred novinare i sa smiješkom na licu poručili: "Večeras ćemo u Zagrebu slaviti prolazak u osminu finala Europske lige."
- Ne mogu reći kakav će biti ishod utakmice, ali imam vjeru u svoju momčad - istaknuo je trener Viktorije Pavel Vrba.I. Liović
- Vjerujem da imamo dobru energiju, puno bolju nego u prvoj utakmici u Češkoj - poručio je trener Dinama
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike