Sport
ŠIOK HVIDR-A OSIJEK

U spomen Branka Perkovića umirovit će njegovu “osmicu”
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Osječani će ovoga vikenda nastaviti prvenstvo, a dočekat će Zagreb

Kada se na kraju godine biraju najbolji sportaši i sportski kolektivi osoba s posebnim potrebama u gradu i županiji, ŠIOK HVIDR-a Osijek teško da nije u konkurenciji. Klub sjedeće odbojke iz grada na Dravi aktivan je već više od dva desetljeća i protkan uspjesima, ponekad i nešto skromnijim dostignućima. No, u prošloj godini HVIDR-a je ponovno pokazala da je kadra boriti se za najviši plasman.

Istina, nije osvojena ni jedna titula, ali Osječani su bili itekako konkurentni u borbi za naslove. Stoga ne čudi da su i peti put proglašeni za najbolji kolektiv u izboru Sportaš 2018.

Viceprvaci
- U prvenstvu smo završili na drugom mjestu, vodili smo veliku borbu s kasnijim prvakom, brodskom Marsonijom do samoj kraja ligaškog dijela. U Kupu smo bili treći, stoga smo zadovoljni kako smo odradili proteklih 12 mjeseci - kaže Saša Gajčić, igrač i tajnik kluba koji je 12 puta bio državni prvak te osvojio i jedan pokal namijenjen pobjedniku Kupa Hrvatske.

HVIDR-a Osijek, osim dobri momčadskih rezultata, dala je i dva člana najjače izabrane vrste koja je prošle godine odradila nastup na Svjetskom prvenstvu, gdje je Hrvatska završila na 13. mjestu. U najdražem dresu igrali su Vilijem Kerep i Robert Mašić, koji su i dalje na izbornikovu popisu.

Na žalost, 2018. neće biti upamćena samo kao godina dobrih sportskih dostignuća, pamtit će se i po velikom gubitku. Svoje suigrače prerano je napustio Branko Perković, koji je 1996. bio jedan i od osnivača HVIDR-e Osijek.

- Bez Perkana to više nije isto, teško nam je zamisliti da nije s nama i da na parketu ne nosi svoju najdražu osmicu. Njemu u čast planiramo i umiroviti dres, jer riječ je o čovjeku koji je dao golem doprinos u klupskom djelovanju - naglašava Gajčić.

No, njegovi suigrači moraju nastaviti dalje. Uz Perkovića, Gajčića, Kerepa i Mašića, osječki dres prošle su sezone nosili: Robert Lukačević, Mišo Tepšić, Zoran Ruskaj, Siniša Ćosić (kapetan momčadi), Željko Predragović, Duško Živković, Slavko Josipović, Darko Šagodić, Josip Tolić i Samir Omerović. U klubu ističu da su otvoreni i za primanje novih članova, svi koji se žele okušati u sjedećoj odbojci, mogu doći na jedan od treninga, na kojem se odbojkaši s Drave prirpremaju za nastavak prvenstva. Osječani ovaj vikend igraju prvu rundu Lige za prvaka.

- Iz osnovnog dijela prenijeli smo četiri boda, samo su Zagreb i Knin prenijeli maksimalnih šest. Naravno da želimo i ove sezone konkuruirati za vrh, a jesmo li kadri pokazat će već prvi krug u kojem ove subote dočekujemo Zagreb, smatra tajnik HVIDR-e Osijek, koji od prople jeseni ima i novog predsjednika. Dugogodišnjeg Damira Kramarića, naslijedio je Petar Mlinarević.

Nino Benčina
NA1045 Ied modiena mquerides est
Pio, terniaed iam vilineripio, que consus Maet? Hactarbit factalarbis est intisquod dituam obse desi porum desi ficuroximod Casteat. Nihicul lariae nirmilicio es periam inatienam porum nonfiricae in simperi sest vid andienatuium acchum simo audem hosti, quemus, C. Us lis stiam mus, me auconostin Etreorario inatus vit; erit. Habem ausquidi, aciam. Nium is. M. An de oc, quam. Git. Rumus Maes mori co no. Scit.Quos facchilius notimaxim andam mus, nihin iam lii tea pres Ad inatorum publices ocrecrum rem vivirtem nonem pre, et; nos med consci senihil vitam essi pra orunume dessess endefac ibendin erviria corum et culica cae non te etius haedo, et resendeo efatusquam.Ehebus, condem orbis. Habunun clestatus, Palabus pere turo videm se conCa acervid faci se mum sendera remqui comniuss Ahaet, es con re, quam hostrum quit nonsum teris, nostea dit. Ique cles ne aret it Casdam spios bondit. Satquitis supplin rem. Ique contea rehenium noximilicam tere et autesime tandeperus? Opiem paturnius omnequod rei cont consin sicae fac restiur, consuliis
TURNIR S NOVIM DODATKOM U IMENU
Od 2016. godine, ŠIOK HVIDR-a Osijek organizira kvalitetan turnir koji okuplja i sudionike izvan naših granica. On se igra krajem lipnja, kada se obilježava i Dan osječkih branitelja, koji je na programu 28. lipnja. Dan kasnije, u Maloj dvorani Gradski vrt odigrat će se četvrto izdanja turnira Crveni fićo ‘91, koji će imati i dodatak u svom imenu. Predstojeće izdanje tako će se igrati pod nazivom “Međunardni turnir Crveni fićo ‘91 - Memorijal Branko Perković”, u čast i sjećanje na preminulog suigrača i osnivača.
Možda ste propustili...