Sport
ZORAN RATKOVIĆ

Iskusni kapetan će i dalje predvoditi dječji vrtić Belišća
Objavljeno 21. veljače, 2019.
Već smo duže vremena zajedno, znamo točno kako će reagirati svaki suigrač, kazao je Ratković

Nogometaši Belišća mjesec se dana pripremaju za početak proljetnog dijela prvenstva u Trećoj HNL "istok". Za to vrijeme odradili su 30-ak trenažnih aktivnosti i odigrali sedam prijateljskih utakmica.

Do početka prvenstva i prvog kola, kada gostuju u Oriovcu, momčad trenera Davora Rupnika odigrat će još kontrolnu utakmicu protiv županijskog ligaša Viljeva. Nakon toga, trener Davor Rupnik i njegov pomoćnik Stjepan Mađarić polako će slagati igračku križaljku za proljetni dio sezone. U njoj će sigurno i dalje imati mjesto Zoran Ratković. Iskusni 41-godišnji nogometaš s bogatim iskustvom bit će kapetan vrlo mladoj momčadi. Osim Ratkovića, u kategoriji iskusnijih pripadaju još Žaja i Milić. Ostali dio momčadi, slikovito rečeno, možemo nazvati dječjim vrtićem. Ipak, i takva mlada momčad, predvođena s nekolicinom iskusnih, ima velike ambicije u drugom dijelu prvenstva.

- Nikad se ništa ne može jamčiti u sportu, ponekad je presudan faktor sreće, ali uvjeren sam da će proljetni dio prvenstva biti bolji nego jesenas - kazao je Ratković, jedan od najstarijih igrača općenito u trećeligaškoj konkurenciji.

Pet godina stariji Veldin Karić, kojeg mediji često apostrofiraju kao najstarijeg aktivnog igrača u Hrvatskoj, igra u rangu ispod Belišća.

Ratković smatra najvećim dobitkom što je momčad Belišća i u drugom dijelu sezone ostala manje-više na okupu.

- To smatram najvažnijim za ispunjenjem određenih ambicija. Došao nam je samo Luka Pačar, igrač njegove kvalitete, koji nam je nedostajao u sredini terena. Ako želite dobar prvenstveni rezultat, onda morate imati momčad koja je kontinuirano skupa. Taj kontinuitet doista je jako važna stvar. Mi smo u ovoj momčadi duže vremena zajedno, poznajemo se u dušu i što je najvažnije uigrani smo. Sad već znamo sve o sebi i suigračima na terenu, prepoznajemo svaku akciju, već bez gledanja možemo pretpostaviti kretnje i znati kako će reagirati netko iz momčadi. Znači, znamo svačiju manu i vrlinu, a to je vrlo bitno za našu mladu momčad.

Kakve su ambicije Belišća?

- Prije početka prvenstva naš je plan bio plasman među prvih pet momčadi. Kako smo trenutačno na trećem mjestu, siguran sam da ćemo u toj skupini momčadi biti i na kraju prvenstva. Najveći kandidat za prvo mjesto je, prema mome mišljenju, Cibalia. Proveo sam pet lijepih godina u Cibaliji i Vinkovcima. Oni su najizgledniji kandidati za Drugu ligu. Ja im od sveg srca želim da riješe svoje unutarnje financijske probleme i da Vinkovci uskoro imaju prvoligaša, što prema svim uvjetima i kvaliteti i zaslužuju. A što se nas tiče, vjerujemo kako će se vrlo skoro i u Belišću igrati bar drugoligaški nogomet - zaključio je Ratković.
Suzana Bošnjak
PRIPREMNE UTAKMICE BELIŠĆANA ZIMI
U dosadašnjem dijelu priprema Belišćani su pobijedili Papuk s 4:1, Akademiju Krapan&Babić 5:0, Kutjevo 5:2, Szentlorinc See s 2:0, odigrali su neriješeno protiv Valpovke (1:1) i NAŠK-a (0:0) te doživjeli jedna poraz od mađarskog trećeligaša Kozarmislenya (4:2). U tih sedam utakmica “crveni” su postigli 19 pogodaka, a primili osam. Klupska lista strijelaca tijekom priprema izgleda ovako: Radovanović 4, Grafina 3, Mandić, Pačar, Damjanović 2, Ratković, Vinogradac, Salapić, Matoković, V. Stanić i Harkanovac 1.
WIKIPEDIA neke stvari ipak ne zna
Navodno sveznajuća Wikipedia, koja navodi kako je Zoran Ratković rođen 31. prosinca 1978., navodi ga kao umirovljenog hrvatskog nogometaša. Prošao je Ratković sve mlađe reprezentativne uzraste, a u karijeri osim Belišća, igrao je za Hajduk, Cibaliju, Samobor, Međimurje, Trogir te kratko u njemačkom Eintracht Braunschweigu.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike