Regija
GRAD KUTJEVO ISPLAĆUJE POTPORE

Nova zapošljavanja, smještaj za turiste
Objavljeno 20. veljače, 2019.
KUTJEVO

Kada je prije desetak mjeseci gradonačelnik Josip Budimir najavio uvođenje nekoliko novih mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, nitko zapravo nije vjerovao da će odziv poduzetnika biti toliko velik. U prvom je krugu ukupno isplaćeno 600.000 kuna, i to poduzetnicima koji su otvorili nova radna mjesta, a otvoreno ih je 20 u 16 obrta ili poduzeća. Ukupno 50 OPG-ova i poljoprivrednika koristilo mjeru sufinanciranja premije osiguranja, a dva su korisnika koristila mjeru sufinanciranja kamata za kratkoročne kredite za sjetvu.

Potpisani su novi ugovori s korisnicima mjera Programa poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva, a u ovom krugu očekuje se isplata oko 400.000 kuna. Za sufinanciranje doprinosa iz plaće za svakog novozaposlenog radnika bilo je 9 prijavitelja za 10 novozaposlenih osoba; za sufinanciranje samozapošljavanja iznosom od 30 tisuća kuna jednokratno javilo se 6 korisnika; za sufinanciranje povećanja turističkih smještajnih kapaciteta javilo se 5 novih korisnika s 44 ležaja.

Gradonačelnik Budimir najavio je potpisivanje ugovora o financiranju gradnje novog vrtića vrijednog 7,5 milijuna kuna novcem iz europskih fondova. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike