Regija
STATISTIKA, ŠTO SE TRAŽI I NUDI

Županija i HZZ usklađuju
programe donesene radi
smanjenja nezaposlenosti
Objavljeno 20. veljače, 2019.
VINKOVCI

Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje zajednički će provoditi mjere i programe usmjerene prema smanjenju nezaposlenosti, gorućem problemu u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u najistočnijoj županiji. Kako bi uskladili programe namijenjene nezaposlenima na području županije, održan je radni sastanak kojem je nazočio zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Josip Dabro, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanjeu Vinkovcima Dražen Jerković i vršitelj dužnosti pročelnika Ureda za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upoznao je prisutne sa statističkim podacima i evidencijom koju provode na tržištu rada, pravilima stručnog osposobljavanja, pripravništvom, stopom nezaposlenosti, brojem zaposlenih u javnim radovima, mjerama usmjerenim prema realizaciji u programu samozapošljavanja, uvjetima i pogodnostima za poduzetnike i početnike.

Na sastanku se govorilo i o zanimanjima koja su trenutačno najpotrebnija na tržištu rada i očekuje se da će biti tražena u budućnosti, kao i o mjerama koje je izradio županijski Upravni odjel za sport, mlade i demografiju, koje su uspoređene s mjerama koje se provode u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

- Zajednički rad svih institucija poželjan je i potreban - naglasio je zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Josip Dabro. M.K.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike