Novosti
SUĐENJE U AFERI INA-MOL

Prekid zbog uvreda i Sanaderova zdravlja
Objavljeno 19. veljače, 2019.
Zbog zdravstvenog stanja prvooptuženog Ive Sanadera i kažnjavanja njegove braniteljice Jadranke Sloković, te braniteljice drugooptuženog Laure Valković zbog vrijeđanja predsjednice sudskog vijeća, u utorak je na Županijskom sudu prekinuto suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a te Zsoltu Hernadiju, predsjedniku uprave MOL-a, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Sanaderova braniteljica zatražila je odgodu rasprave dok se ne utvrdi njegova raspravna sposobnost, a Sanader je napustio sudnicu zatraživši ranije isključivanje javnosti, što je i učinjeno. Kazao je kako ne može pratiti dugotrajna svjedočenja zbog zdravstvenog stanja te je ispitivanje svjedoka prekinuto i nastavit će se 25. veljače, do kada će se utvrditi koliko je Sanader raspravno sposoban. Sanader je predložio da se provede medicinsko vještačenje kako bi se utvrdila mogućnost njegova sudjelovanja na sudskim raspravama te koliko je sati sposoban sudjelovati u raspravama na dan. Bivši premijer predložio je vještačenje ‘‘kako ga ne bi razapinjali u javnosti‘‘, pozvavši se pritom na slučaj iz prosinca kada je dan prije zakazane rasprave, za koju se prethodno ispričao bolešću, fotografiran u Parizu.

Zbog povišenih tonova i vrijeđanja predsjednice sudskog vijeća tijekom suđenja, sutkinja Maja Štampar Stipić s 10 tisuća kuna kaznila je Sanaderovu braniteljicu Jadranku Sloković te braniteljicu drugooptuženog, Lauru Valković. H
Najčitanije iz rubrike