Regija
PREDSTAVLJENA KNJIGA POŽEŠKE UČITELJICE ĐURĐICE GATJAL

Ohrabrenje - “Živi svoj vlastiti život”
Objavljeno 20. veljače, 2019.
POŽEGA - Knjiga Đurđice Gatjal "Živi svoj vlastiti život", koju je objavila Zaklada "Biskup Josip Lang" iz Zagreba, svečano je predstavljena u požeškom hotelu Grgin dol. Pred brojnim ljubiteljima pisane riječi predstavljanje je vodila prof. Blanka Đimoti Zima, lektorica knjige, a o knjizi su govorili urednik, pater dr. sc. Mijo Nikić, profesor psihologije i teologije Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Zagreb, dr. med. Martina Jurčić iz Zaklade "Biskup Josip Lang", recenzentica, dr. sc. Vesna Vlašić, ravnateljica požeške Gimnazije, dipl. povjesničarka umjetnosti i etnologinja Vera Ćuže Abramović, urednica portala CRO kultura Andrea Divić te autorica Đurđica Gatjal, učiteljica razredne nastave u požeškoj OŠ Dobriše Cesarića.

- Naslov knjige snažna je optimistična poruka koja probuđuje maštu i potiče volju da istraži što autorica želi poručiti čitateljima te kroz više kratkih, ali jasnih snažnih poglavlja inzistira na uvjerenju da će čovjek biti istinski sretna i ostvarena osoba samo ako bude autentično živio svoj vlastiti, a ne nečiji tuđi život - naglasio je urednik knjige, dr. sc. Mijo Nikić.

"Autorica svojim prvijencem stvara poseban univerzum dajući mu osobni iskustveni pečat, prenoseći prodornu energiju i vlastitu obnoviteljsku snagu", napisala je u recenziji dr. sc. Vesna Vlašić. "Senzibilizirana na recentne teme oprosta, zahvalnosti, samopoštovanja, prijateljstva, a one su dio svakodnevice svih nas."

- Pišem godinama, to mi je poticaj i punjač energije za poziv učiteljice koji obavljam predano 30 godina, a želim poručiti čitateljima da je sve moguće onom tko u to dovoljno vjeruje. Svaki san je ostvariv. Sve je moguće onom koji u sebe vjeruje i, bez obzira na to što tko rekao ili mislio, nikad ne odustaje - kazala je autorica Đurđica Gatjal.

U popratnim kulturno-umjetničkom programu nastupili su pjevačka skupina KUD Požeška dolina, učenici 4.a razreda OŠ Dobriše Cesarića, Josip Gatjal na klaviru i Tena Vlašić Pavić na gitari. AGM Kruna
Roman koji se čita s lakoćom i u dahu
- Bogato životno iskustvo autorice daje pravo na govor i građu za roman koji se čita s lakoćom i u dahu, a u kojem upoznajemo kako nju tako i njezinu obitelj. Ona s čitateljima komunicira izravno obraćajući im se imperativima i pitanjima protkanima majčinskim tonom, pišući nenametljivo i blago – ističe urednica portala cro.kultura Andrea Divić i dodaje da se u ovom romanu isprepleću religiozni i osobni motivi, a ženskost, obiteljski i međuljudski odnosi, odgoj, ali i samoća te poslovni izazovi, uz prijateljstvo i vjeru samo su neki od isprepletenih motiva.
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike