Regija
PREDSTAVLJENA KNJIGA POŽEŠKE UČITELJICE ĐURĐICE GATJAL

Ohrabrenje - “Živi svoj vlastiti život”
Objavljeno 20. veljače, 2019.
POŽEGA - Knjiga Đurđice Gatjal "Živi svoj vlastiti život", koju je objavila Zaklada "Biskup Josip Lang" iz Zagreba, svečano je predstavljena u požeškom hotelu Grgin dol. Pred brojnim ljubiteljima pisane riječi predstavljanje je vodila prof. Blanka Đimoti Zima, lektorica knjige, a o knjizi su govorili urednik, pater dr. sc. Mijo Nikić, profesor psihologije i teologije Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Zagreb, dr. med. Martina Jurčić iz Zaklade "Biskup Josip Lang", recenzentica, dr. sc. Vesna Vlašić, ravnateljica požeške Gimnazije, dipl. povjesničarka umjetnosti i etnologinja Vera Ćuže Abramović, urednica portala CRO kultura Andrea Divić te autorica Đurđica Gatjal, učiteljica razredne nastave u požeškoj OŠ Dobriše Cesarića.

- Naslov knjige snažna je optimistična poruka koja probuđuje maštu i potiče volju da istraži što autorica želi poručiti čitateljima te kroz više kratkih, ali jasnih snažnih poglavlja inzistira na uvjerenju da će čovjek biti istinski sretna i ostvarena osoba samo ako bude autentično živio svoj vlastiti, a ne nečiji tuđi život - naglasio je urednik knjige, dr. sc. Mijo Nikić.

"Autorica svojim prvijencem stvara poseban univerzum dajući mu osobni iskustveni pečat, prenoseći prodornu energiju i vlastitu obnoviteljsku snagu", napisala je u recenziji dr. sc. Vesna Vlašić. "Senzibilizirana na recentne teme oprosta, zahvalnosti, samopoštovanja, prijateljstva, a one su dio svakodnevice svih nas."

- Pišem godinama, to mi je poticaj i punjač energije za poziv učiteljice koji obavljam predano 30 godina, a želim poručiti čitateljima da je sve moguće onom tko u to dovoljno vjeruje. Svaki san je ostvariv. Sve je moguće onom koji u sebe vjeruje i, bez obzira na to što tko rekao ili mislio, nikad ne odustaje - kazala je autorica Đurđica Gatjal.

U popratnim kulturno-umjetničkom programu nastupili su pjevačka skupina KUD Požeška dolina, učenici 4.a razreda OŠ Dobriše Cesarića, Josip Gatjal na klaviru i Tena Vlašić Pavić na gitari. AGM Kruna
Roman koji se čita s lakoćom i u dahu
- Bogato životno iskustvo autorice daje pravo na govor i građu za roman koji se čita s lakoćom i u dahu, a u kojem upoznajemo kako nju tako i njezinu obitelj. Ona s čitateljima komunicira izravno obraćajući im se imperativima i pitanjima protkanima majčinskim tonom, pišući nenametljivo i blago – ističe urednica portala cro.kultura Andrea Divić i dodaje da se u ovom romanu isprepleću religiozni i osobni motivi, a ženskost, obiteljski i međuljudski odnosi, odgoj, ali i samoća te poslovni izazovi, uz prijateljstvo i vjeru samo su neki od isprepletenih motiva.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UDRUGA KOJA ŠIRI ENTUZIJAZAM I POMAŽE ZAJEDNICI

“Avantura” - dokaz da mladi mogu dobro živjeti u selu

2

U NEDJELJU EURO I IZBORI ZA VMO

Na izborima za VMO u Đakovu čak 38 lista

3

KOMUNALNO PRISTANIŠTE

Otvorena Marina sa 140
vezova za čamce i brodice