Regija
U ŽUPNOJ CRKVI UZAŠAŠĆA BDM

Pet parova obnovilo svoj bračne zavjete
Objavljeno 19. veljače, 2019.
NOVA BUKOVICA - U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici u nedjelju je čak pet bračnih parova obnovilo svoje bračne zavjete.

Nakon pedeset godina braka ponovno su pred oltarom na međusobnu ljubav i vjernost prisegnuli Emina i Ivan Gribl, Slavica i Ivan Čizmar te Jelka i Ivan Brzica. Bračne zavjete obnovili su nakon četrdeset godina zajedničkog života Rozika i Stevo Cigan te Ana i Franjo Tudić.

– U današnjem svijetu potrebno je svijetlih primjera, a bračni parovi koji su proveli zajedno u braku 40, 50 ili više godina svakako su primjer vjernosti, poštovanja, ustrajnosti, ljubavi, sebedarja, žrtve, a sve to činio je i Isus Krist - rekao je, između ostalog, župnik, velečasni Mario Matijević, koji je predvodio svečano misno slavlje. On je čestitao bračnim parovima obljetnice njihova dugogodišnjega bračnog života te im je uručio Uspomenu na proslavu bračnog jubileja i knjigu Papa Franjo – Zdravo Marijo.

Uz župnika Matijevića, sretnim parovima čestitali su članovi njihovih obitelji, najbliža rodbina te brojni prijatelji i poznanici.

Emina i Ivan Gribl upoznali su se u Njemačkoj, a poslije vjenčanja u Mikleušu vratili su se u Njemačku i nastavili živjeti u Kölnu, gdje su se rodila i njihova djeca, Bernard i Silvija. Želju da se vrate u domovinu ostvarili su tek nakon umirovljenja. Kupili su kuću u Mikleušu i svakog prosinca u svom mikleuškom dvorištu naprave velike, prave božićne jaslice.

Slavica i Ivan Čizmar od rođenja žive u svojoj Novoj Bukovici. Ponosni su na svoje kćeri Suzanu i Melitu i njihove obitelji, na troje unučadi i jednu praunuku. Oni su zahvalili Bogu za sve dobre ljude koji se nalaze oko njih, a ljubav prema svome mjestu pokazali su kroz djelovanje udruge Bukovica u srcu, uređenjem maloga zavičajnog muzeja i podizanjem pravog etnosela.

Ljubav između Jelke i Ivana Brzice razbuktala se na jednoj nogometnoj utakmici u Donjem Viljevu, a vjenčali su se u Novoj Bukovici. Kažu da je vrijeme od tada brzo proletjelo, jer im je život bio pun vjere, ljubavi, poštivanja i tolerancije. Sreću su im upotpunili sinovi Mario i Antonio sa svojim obiteljima, a sada već imaju i šestero unučadi.

Stevo i Rozika Cigan u Novoj Bukovici zajedno žive već četrdeset godina, imaju kćeri Dijanu i Andreju i troje unučadi. Kažu da je tajna uspješnog braka u čistoj ljubavi, poštovanju i njegovanju obiteljskog života. Ana i Franjo Tudić već se četrdeset godina u slozi i ljubavi bore da osiguraju bolji život za svoje dvoje djece, a sada i za četvero unučadi. Kažu: "Kako smo stariji, sve smo jedno drugom potrebniji."
Petar Žarković
“Tajna” je, kažu parovi, u ljubavi, poštovanju i njegovanju obiteljskog života. Što su stariji, jedni su drugima potrebniji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike