Regija
PRIZNANJE FRANCUSKOM HUMANITARCU

Dr. Pierru Chollatu nagrada HCK-a
Objavljeno 20. veljače, 2019.
ORAHOVICA - U Gradskom društvu Crvenog križa Orahovica održana je mala svečanost u povodu dojele posebne nagrade Hrvatskog Crvenog križa francuskom humanitarcu dr. Pierru Chollatu, a na prijedlog orhovačkog CK.


- Dr. Pierre Chollat predsjednik je udruge ‘‘Doktor na licu mjesta‘‘ koja godinama humanitarno pomaže u cijelom svijetu, a u suradnji s humanitarnom organizacijom Fraternite catalogne Croatie i našim Ivanom Perkovićem i Orahovici, odnosno našem društvu. U povodu toga predložili smo ga za ovu nagradu, što je HCK na našu veliku sreću i prihvatio. Riječ je o nagradi u povodu 140 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske, 65 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji HCK-a i 25 godina samostalnog nacionalnog društva, a nagrada je za izniman doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa. Dr. Chollat je to više nego zaslužio, on je velik čovjek, koji je unatoč svim svojim životnim problemima, a imao je zdravstvene probleme opasne za život, konstantno dolazio i dolazi dostaviti pomoć te redovito i sam sudjeluje u istovaru s velikih kamiona. Od srca mu hvala za sve – rekao je predsjednik GDCK-a Orahovica Pavao Ramić, koji je također svojedobno postao dobitnik iste nagrade.
- Sve što mi radimo je od srca i ništa nije teško. Zahvaljujem orahovačkom Društvu što su nas predložili, a HCK-u na dodjeli ove nagrade, koja će biti veliki motiv više da nastavimo raditi i davati još više sebe kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je dr. Chollat. V.G.
Možda ste propustili...

ŠKOLSKI BEND OŠ JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Đurđenovački osnovci idu na Festival dječjeg stvaralaštva

KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro