Osijek
VESELO U OŠ GRIGOR VITEZ

Učenici proveli jutro s trenerom bijelo-plavih
Objavljeno 20. veljače, 2019.
Ako mama i tata navijaju za Dinamo ili Hajduk, mi to sada pokušavamo ispraviti, našalio se Zekić

Tko navija za NK Osijek? Upitao je glasno trener našega prvoligaša Zoran Zekić mališane u OŠ Grigor Vitez, na što se mnoštvo ručica našlo u zraku, a školska dvorana zagrmjela - „Ja, ja!”. „Oni koji navijaju za Dinamo ili Hajduk, a ima nekoliko ruku, od danas će postati navijači Osijeka”, kazao je kroz šalu trener Zekić, a da će tako biti, potvrdili su jučer mališani ove škole, čiji je i sam nekadašnji učenik.

Vidno uzbuđeni, klinci su trenera omiljenoga im kluba obasuli zanimljivim i simpatičnim pitanjima na koja je neumorno odgovarao. „Kakav ste bili učenik, tko je vaša prva simpatija, koji vam je bio najdraži predmet, a tko najdraži učitelj, kako se postaje trener, imate li miljenika među igračima”, samo su neka od pitanja.

Saznali su znatiželjni školarci da je Zekić znao da mora učiti i ispunjavati sve školske obveze, da mu je tjelesni bio najdraži predmet, da su mu svi njegovi igrači vrlo dragi, a da bi se postao uspješan trener - treba mnogo truda i upornosti.

Atmosfera je došla do usijanja kada je trener bijelo-plavih zaigrao utakmicu u okršaju timova – djevojčice protiv dječaka, naravno, na strani djevojčica. „Padali” su selfiji, a ni jedan učenik nije ostao uskraćen ni za autogram. Na kraju su Zekić i ekipa podijelili mališanima poklone – školski pribor, grickalice, kalendare, a najspretniji je osvojio i loptu. Malom Luki bio je u utorak rođendan, i njemu je trener osobno darovao loptu, a taj će dan sigurno pamtiti do kraja života.

„Ako mama i tata kod kuće navijaju za Dinamo ili Hajduk, mi to sada pokušavamo ispraviti. Mislim da smo na dobrom putu”, našalio se Zekić, zaključivši kako je s djecom najljepše, pa tako nisu rijetkost druženja NK Osijeka sa školarcima kao izvrstan oblik promocije Kluba i građenja navijačke baze.

Jasenka Pejaković
ŽELIMO DA DJECA PRONAĐU RADOST U SPORTU
„Bude se osjećaji iz djetinjstva. Premda je škola sada u ljepšem izdanju izvana, u dvorani u kojoj sam najviše vremena provodio, nije se mnogo toga promijenilo, još se osjeti onaj miris dječačkih dana... Volio bih da djeca što više vremena provode vani, na igralištu, da se maknu od laptopa i tableta, neka treniraju i pronađu radost u sportu. Ovakvim akcijama i što boljim igrama, i mi tomu pridonosimo. Želimo da nas djeca prepoznaju, da im uspjehom i ponašanjem budemo uzori i da navijaju za NK Osijek”, kazao je trener NK Osijeka Zoran Zekić, prisjetivši se s nostalgijom i svojih školskih dana.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike