Crna kronika
TIJELO U ZAMRZIVAČU

Obdukcija gotova, sestru sumnjiče za teško ubojstvo
Objavljeno 19. veljače, 2019.
Iako nema službene informacije o identifikaciji leša, objavljena je osmrtnica nestale djevojke

Iako još nema službene potvrde policije ili Županijskog državnog odvjetništva da je identificirano tijelo nestale Jasmine Dominić, na ogradi obiteljske kuće u Pavlovcu gdje je tijelo pronađeno u zamrzivaču nalazi se osmrtnica. U njoj se navodi kako će se pokop Jasmine Dominić obaviti u srijedu.


Obdukcija je dovršena u utorak u 12.30, a nalaz je u poslijepodnevnim satima stigao u Županijsko državno odvjetništvo Varaždin. To je i potvrdio Darko Galić, glasnogovornik ŽDO-a u Varaždinu. Kratko je poručio kako "detalje tog nalaza, zbog tajnosti postupka, kaže, neće otkrivati." Jasminina sestra Smiljana Srnec bit će ispitana u srijedu ujutro. Kako doznajemo, teretit će ju za ubojstvo jer je utvrđeno, iako nije službeno potvrđeno, da je Jasmina preminula nasilnom smrću.


Nakon otkrića leša u zamrzivaču, u subotu je uhićena 45-godišnja Smiljana Srnec, sestra nestale, zbog osnovane sumnje da je usmrtila svoju sestru. Međimurska policija u ponedjeljak je izvijestila da prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 2005. "Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba", izjavio je glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek. Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005.


Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek.
Obitelj je tvrdila da je otišla u inozemstvo i da su u kontaktu. Od početka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju "ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji" u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Kazao je i da su s članovima obitelji kontaktirali i nakon nestanka Jasmine, no oni su tvrdili "da je otišla na brod, u inozemstvo, te da su s njom u kontaktu." "Dosta su nas odvlačili u drugu stranu", rekao je Dominić te dodao da su "poduzimali niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje."
Milan Bugarić
istraga
SESTRU ĆE

ISPITATI U

SRIJEDU
NOVI ODVJETNIK ZA SESTRU UBIJENE
Smiljana Srnec i prije ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu ostala je bez odvjetnika koji joj je dodijeljen po službenoj dužnosti. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tražilo je izuzeće iz slučaja odvjetnika Davorina Zlatareka. On je 2005. godine u vrijeme istrage nestanka obnašao funkciju općinskog državnog odvjetnika, pa je njegovo izuzeće traženo zbog mogućeg sukoba interesa. Ime novog odvjetnika Smiljane Srnec znat će se do srijede. Još uvijek nema potvrde medijskih nagađanja da je Smiljana ubojstvo priznala u policiji. Službenih informacija oko ovog stravičnog slučaja koji je zgrozio međimurski kraj i Hrvatsku, i koji su prenijeli i brojni inozemni mediji, i dalje je vrlo malo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura