Kultura
USPJESI MLADIH VIOLINISTA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA

Ana Krstin: Osjećala sam se veselo, a povratak je bio ispunjen zadovoljstvom
Objavljeno 20. veljače, 2019.

Mladi violinisti osječke Glazbene škole Franje Kuhača ponovno su bili uspješni na 25. međunarodnom natjecanjeu Mladi virtuozi, koje je održano od 13. do 17. veljače u Zagrebu.

- Naši su učenici ostvarili odlične rezultate. Ana Krstin u 1. kategoriji dobila je priznanje, Tirsa Habuda u 2. kategoriji 3. nagradu, a Gustav Kujundžić u 3. kategoriji 4. nagradu - kaže Sunčana Bašić, ravnateljice GŠ Franje Kuhača Osijek. Zadovoljni su bili i mladi glazbenici.

- Ovo je moje prvo natjecanje u sviranju violine. Natjecateljske skladbe, etidu i koncert svakodnevno sam vježbala. Prije natjecanja svaki tjedan imala sam javni sat, a imala sam i nastup na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Putovanje u Zagreb bilo mi je zabavno. Muzička akademija mi se jako svidjela, posebice velika koncertna dvorana te Stančićeva dvorana u kojoj je bilo natjecanje. Nastup sam s uzbuđenjem iščekivala cijeli dan sve do večernjih sati. Kad sam zasvirala sve je bilo lakše i uživala sam u izvedbi i nastojala paziti na posljednje savjete profesorice. Nakon nastupa osjećala sam se veselo. Povratak kući bio je ispunjen srećom i zadovoljstvom", rekla je Ana Krstin, učenica 3. razreda osnovne glazbene škole.

- Drago mi je što sam sudjelovao na ovom međunarodnom natjecanju koje je bilo na visokoj razini. Naravno, za takvo natjecanje bilo je potrebno mnogo pripreme, vježbanja i truda, a konkurencija je bila vrlo jaka. Drukčiji je bio način bodovanja, a i program koji smo trebali izvesti bio je mnogo duži nego na ostalim natjecanjima, i trebalo je više kondicije i koncentracije. Ovo natjecanje donijelo mi je nova iskustva koja ću iskoristiti u budućnosti, a zadovoljstvo kad se za uložen rad i trud osvoji međunarodna nagrada dugo ću pamtiti i bit će mi poticaj za nove izazove - reako je Gustav Kujundžić, učenik 1. razreda srednje škole.

- Prije natjecanja vježbala sam jako mnogo. Kada sam došla na natjecanje dan prije, imala sam probu na Muzičkoj akademiji. Ujutro sam došla prije natjecanja da se usviram. Kada sam počela svirati bila sam uzbuđena. Čekala sam rezultate i kada sam ih pročitala bila sam vrlo sretna i vesela. Velika čast mi je bila što sam nastupala na tako jakom natjecanju - rekla je Tirsa Habuda, učenica 4. razreda osnovne glazbene škole. Učenicu je za natjecanje pripremio prof. Tomislav Hühn. Klavirski suradnik, odnosno korepetitor svim učenicima, bio je prof. Vedran Oršolić. Anu i Gustava pripremila je profesorica Erhardt.

Svako natjecanje i nastup pred žirijem i publikom mladom glazbeniku pruža mogućnost stjecanja novih iskustava i uspoređivanja s kolegama iz drugih gradova. A uspješni nastupi poticaj su mladima da još upornije nastave vježbati i nastupati. D.Kć.
Svako natjecanje i nastup pred žirijem i publikom mladom glazbeniku pruža mogućnost stjecanja iskustava
Možda ste propustili...

UMJETNIKOVA KĆERKA I KOAUTORICA KNJIGE

Aurelia Young o životu i djelu kipara Oscara Nemona

TRIBINA NA FFOS-U “STO GODINA OD JESENI SREDNJEG VIJEKA JOHANA HUIZINGE”

Utjecaj na obrat u humanističkim znanostima

HRVATSKI PAVILJON NA 58. VENECIJANSKOM BIJENALU

Društvena uloga umjetnosti lgora Grubića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SKLOPU 26. FESTIVALA GLUMCA

Glumačkom velikanu Ivi Gregureviću odali počast članovi HDDU-a

2

U OSIJEKU DODIJELJENA NAGRADA "ANTO GARDAŠ"

"(Z)ezopove basne” Silvije Šesto najbolja knjiga za djecu

3

OTVORENA 12. IZLOŽBA HT NAGRADA ZA SUVREMENU UMJETNOST U MSU-U ZAGREB

Prve tri nagrade Damiru Očku, A. Kulunčić i Svenu Klobučaru