Sport
LIGA PRVAKA

Anfield je dosad za Nijemce bio neosvojiv, može li ga osvojiti Kovač?
Objavljeno 19. veljače, 2019.
U Lyonu i Liverpoolu večeras se igraju utakmice osmine finala Lige prvaka. Više pozornosti privlači ogled na Anfieldu, između Liverpoola i Bayerna, što je razumljivo, ne samo što se radi o klubovima koji su do sada po pet puta bili prvaci Europe, nego i zato što iste ambicije imaju i ove sezone.

Zbog "skupine smrti" u kojoj je bio, ali i Liverpoolovih "šarolikih" izdanja u ovom natjecanju (ponajprije na gostovanjima), ždrijeb ih je spojio već u prvoj nokaut-rundi. Ovo je njihov šesti međusobni susret, prvi nakon 2001. godine, uz po jednu pobjedu svake momčadi. S obzirom na "goropadnost" Kloppove momčadi na Anfieldu, gdje u Ligi prvaka nije poražena već 19 susreta, a ove sezone od 17 nastupa ima 14 pobjeda, mala prednost večeras trebala bi biti na strani "redsa", koji su svoje bolje lice i u Europi pokazivali pred svojim navijačima. Štoviše, Liverpool do sada nikada na svom terenu nije izgubio od njemačkog kluba (14 pobjeda, tri remija), a ima i sjajan ukupan omjer u ogledima s Nijemcima, koje je u 14 od 16 nokaut-ogleda prolazio, uključujući i četiri posljednja. No, Nijemac na klupi engleskog kluba uoči novih odmjeravanja snaga s Bavarcima nema idealnu situaciju s momčadi, a pogotovo ga muče problemi u posljednjoj liniji. Uz ranije ozljede, za ovaj susret nema ni suspendiranog Van Dijka pa će, ako se Dejan Lovren ne oporavi u posljednji trenutak, vjerojatno na mjesto stopera "uskočiti" veznjak Fabinho.

- Bit će dosta trenutaka u kojima ćemo se morati braniti i radili smo na tome. Poštujemo Bayern, ima sve što treba za uspjeh. Čeka nas teška utakmica protiv vrlo jake, iskusne momčadi, no i mi smo jaki i to moramo i pokazati na terenu. Velika je već stvar i to što ljudi vjeruju da možemo pobijediti Bayern, ali moramo to i potvrditi - rekao je u najavi susreta Klopp koji se nada kako njegovi bivši igrači, Hummels i Lewandowski, neće dobiti priliku zasjati na terenu.

Posebno će veliki izazov biti zaustaviti poljskog napadača koji s osam pogodaka predvodi listu strijelaca Lige prvaka te će i večeras biti najveća napadačka uzdanica Nike Kovača. I hrvatski trener na klupi njemačkog velikana ima dosta problema oko sastava, već duže nema Robbena i Tolissa, Boateng propušta susret zbog želučanih problema, a Müller isključenja. Bayern se preokretom protiv Augsburga približio Borussiji (D), no i Kovač je svjestan kako na Anfieldu ne smije dopustiti takve obrambene propuste.

- Morat ćemo biti bolji u Liverpoolu, no taj će susret ipak imati drugačiji fokus. Vjerojatno je u mislima nekih igrača ta utakmica bila na umu i protiv Augsburga, a to, naravno, nije dobro, ali je ljudski - poručio je Kovač koji se nada kako će kreirati novi europski uspjeh Bavaraca. Posljednjih sedam sezona prolazili su osminu finala, kao i posljednjih pet sučeljavanja s engleskim klubovima s kojima ukupno imaju omjer 10-5. G. Roguljić
Lyon priželjkuje prvi “skalp” Barce
Lyon i Barcelona do sada su odigrali šest utakmica nakon kojih francuski klub još čeka prvo slavlje (dva remija i četiri pobjede Barce). Iako je španjolski prvak i sada favorit “lavovi” imaju čime zaprijetiti. O njihovoj kvaliteti govori i da su nanijeli jedini poraz PSG-u u prvenstvu, u Ligi prvaka su kao i Barca neporaženi, uz pet remija i pobjedu kod M. Cityja. Za ovaj susret Lyonu će nedostajati suspendirani Fekir, dok gostima iz udarne postave nitko ne nedostaje, tek kvartet igrača s manjom minutažom.

- Momčad su s vrlo dobrim igračima i bit će teško pobijediti tamo. Pobjedama protiv PSG-a i M.Cityja pokazali su da moramo biti na oprezu i nikako ne ući s mišlju da će biti lako - rekao je u najavi susreta Barcelonin napadač Dembele.
Xherdan Shaqiri

nogometaš Liverpoola

Kada smo završili drugi u skupini znali smo da ćemo dobiti TOP momčad. Priželjkivao sam susret s Bayernom u osmini finala, jer sam u Münchenu proveo dvije i pol prekrasne godine, a nisam tamo igrao od moga odlaska. Protiv Bayerna možemo pokazati koliko vrijedimo.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike