Sport
NBA ALL STAR VIKEND

Durantov show za slavlje LeBronovih
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Na NBA parketima nakratko su prekinuti klupski obračuni, a najbolji košarkaši svijeta okupili su se u Charlotteu na All Star vikendu. Košarkaški spektakl u Spectrum Centeru počeo je natjecanjem u spretnosti i vještinama, nastavljen je odmjeravanjem u zabijanju trica i zakucavanju, a onda za kraj šlager cijelog vikenda - utakmica između Team LeBron i Team Giannisa Antetokounmpoa. Slavila je momčad LeBrona Jamesa sa 178:164 u utakmici u kojoj se obrane nisu igrale, a ubačen je rekordan broj trica, čak 62 (iz 167 pokušaja).

Bio je ovo još jedan košarkaški vikenda u znaku LeBrona i Kevina Duranta. Od 2018. godine na All Staru više nema okršaja najboljih momčadi Istoka i Zapada nego sraz dviju momčadi koje slobodno sastavljaju dva kapetana. LeBron James ponovno je dobro birao (Anthony Davis, Kawhi Leonard, Klay Thompson, Kyrie Irving, Durant, James Harden, Damian Lillard, Bradley Beal, LaMarcus Aldridge, Wade, Karl Anthony Towns i Ben Simmons) i drugi put je njegova momčad osvojila pobjednički pokal. No za Team LeBron nije počelo dobro, početkom treće četvrtine gubili su 20 razlike, ali onda je krenuo show Kevina Duranta, LeBron Jamesa, Kawhija Leonarda i ostatka društva i dogodio se veliki preokret. LeBronovi su namjestili ruku, ubacivali što su zamislili, Giannisi (Paul Goerge, Joel Embiid, Stephen Curry, Kemba Walker, Kyle Lowry, Nikola Jokić, Kris Middleton, Blake Griffin, D‘Angelo Russell, Nikola Vučević, Victor Oladipo, Dirk Nowitzki i Giannis Antetokounmpo) ih nisu mogli zaustaviti i na kraju su mogli samo čestitati suparniku. Iako je to bila momčad LeBrona Jamesa, "kralj" ovaj put nije bio ni najefikasniji ni najbolji na parketu. LeBron je susret završio s 19 poena, a prvo ime u redovima pobjednika, ali i cijele utakmice, bio je Kevin Durant koji je ubacio 31 poen i upisao sedam skokova te osvojio naslov MVP-a. Svoj drugi u karijeri. Antetokounmpo je pak bio najbolji strijelac svoje momčadi, ali i cijele utakmice, s 38 poena.

LeBronu Jamesu ovo je 15. All Star utakmica čime se izjednačio s Kobeom Bryantom, a ova mu je, kako je rekao, posebna jer je posljednji put igrao sa svojim prijateljem i suigračem iz Miamija, kratko i iz Clevelanda, Dwyaneom Wadeom koji na kraju ove sezone završava karijeru. Još jedna košarkaška legenda odigrala je svoju zadnju All Star utakmicu, Dirk Nowitzki, koji je na parketu proveo četiri minute i zabio tri poena. Povjerenik NBA lige Adam Silver Nowitzkom i Wadeu priredio je malu svečanost u pauzi između treće i četvrte četvrtine te im predao dresove lige i zahvalio za sve što su učinili za NBA i košarku. Dvojica veterana se na kraju sezone opraštaju od igračke karijere, a All Star se oprostio od Charlottea jer se sljedeće godine seli u United Center u Chicagu.

I. Liović
U tricama je slavio Joe Harris, zakucavanje je obilježio Diallou, a nedjeljni šlager All Star vikenda pripao je LeBronovoj momčadi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike