Novosti
NEOBIČNO UBOJSTVO U MEĐIMURJU

Obdukcija otkriva tko je bio u zamrzivaču
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Međimurska policija u ponedjeljak je izvijestila da prije dovršetka odbukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005., a zbog sumnji na ubojstvo je, prema neslužbenim podatcima, uhićena njezina 45-godišnja sestra.


"Sumnjamo na to da je to ta nestala osoba", izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek. Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005.


Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili fokusiraniji na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš u pretrazi kuće.
Otpočetka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju "ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji" u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Kazao je i da su s članovima obitelji kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni su tvrdili "da je otišla na brod, u inozemstvo te da su s njom u kontaktu".H
Prošli poligrafska ispitivanja
"Dosta su nas odvlačili u drugu stranu", rekao je Dominić te dodao da su "poduzimali niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje". Na pitanje jesu li ostali članovi obitelji sudjelovali u počinjenju kaznenog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti slučaj do kraja. Je li tijelo prebacivano u međuvremenu, znat će se nakon sudske obdukcije.

Potvrdio je i da je policija bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom, koja je u inozemstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.
Možda ste propustili...

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Pet novopozitivnih na koronavirus