Osijek
11. GODIŠNJICA NEOVISNOSTI KOSOVA

Kosovo danas ima jasnu viziju
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Pripadnici albanske nacionalne manjine proslavili su u nedjelju 11. godišnjicu neovisnosti Republike Kosovo. Na svečanosti u ZOO hotelu pozdravili su ih Basri Haliti, predsjednik Nacionalne zajednice Albanaca Slavonije i Baranje, i Bekim Muharemi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine grada Osijeka.

- Danas je Republika Kosovo priznata od 115 zemalja, ima jasnu viziju te je na dobrom putu da ispuni kriterije za članstvo u Europskoj uniju i NATO-u. Kosovo je danas demokratska republika, simbol mira i stabilnosti u regiji, koja jamči slobodu, demokraciju i ravnopravnost za sve njezine građane, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost. Također, tijekom 11 godina Kosovo je stvorilo stabilne demokratske institucije - poručio je Basri Haliti, predsjednik Nacionalne zajednice Albanaca Slavonije i Baranje.

Pripadnici albanske nacionalne manjine, kojih je u Osijeku oko 430, redovito prate prilike u matičnoj zemlji.

- Ima još dosta neriješenih pitanja, ali optimistični smo što se tiče priznanja susjednih država, Bosne i Hercegovine i Srbije. Što se tiče albanske nacionalne manjine u Hrvatskoj, u ovom slučaju Kosovara, ona uživaju prava kao i sve druge nacionalne manjine. Albanci su narod koji se izuzetno dobro prilagođava zemlji u kojoj živi, stvara i radi. Tu smo dosta slični Hrvatima, jer nas svagdje cijene kao dobre radnike - rekao nam je Bekim Muharemi. I. Alilović
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike