Osijek
NEMOJTE PROPUSTITI TERMIN!

Zahtjev za drugi vrtić ili jaslice do 8. ožujka 2019.!
Objavljeno 19. veljače, 2019.
Najviše se prelazaka očekuje iz “Vedrih dana” u “Bubamaru”, kaže ravnateljica Štambuk Čabaj

Dječji vrtić Osijek objavio je da od 18. veljače do 8. ožujka primaju zahtjeve za prelazak djeteta u drugi vrtić ili jaslice u idućoj pedagoškoj godini, odnosno od 1. rujna 2019. godine. Obrazac zahtjeva roditelji mogu dobiti od odgojiteljica svoje djece, uz napomenu kako se prelazak djece iz jednog objekta u drugi može osigurati samo na ovaj način i u navedenom terminu - bez iznimki.

"Roditeljima već upisane djece u vrtićkim i jasličkim skupinama, a koji u aktualnoj pedagoškoj godini nisu uspjeli dobiti mjesto u vrtiću/jaslicama koji im odgovara, pa su im djeca trenutno smještena tamo gdje ima mjesta, omogućujemo da traže prelazak u drugi objekt. I to prije nego što krenu predupisi za sljedeću pedagošku godinu. Na taj način dajemo prednost onima koji su već u sustavu i čekaju mjesto u nekome objektu, naspram novoupisanima", pojašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj, te dodaje kako se najviše prelazaka očekuje iz "Vedrih dana" u "Bubamaru".

"U ‘Bubamari‘ je na upisima u ovu pedagošku godinu bila velika gužva i manjak mjesta, pa je dosta djece čiji su roditelji htjeli da idu u taj vrtić završilo u ‘Vedrim danima‘. Tako nam je, primjerice, tu cilj u ‘Bubamaru‘ smjestiti sve one koji su morali u ‘Vedre dane‘ iako im taj objekt ne odgovora, a tek onda ćemo vidjeti koliko će se djece u ‘Bubamaru‘ moći upisati i hoće li tamo uopće biti upisa na redovitim upisima. Isto će se načelo primjenjivati u svim objektima Dječjeg vrtića Osijek", kaže ravnateljica Štambuk Čabaj.

Novost je i da je ove godine duži rok za prijave prelaska iz vrtića u vrtić, odnosno iz jaslica u jaslice, ali da i prijave za prelazak kreću puno ranije nego što je to bio slučaj posljednjih godina.

"Sada je rok za prijavu tri tjedna jer nam se znalo događati proteklih godina da se roditelji naknadno javljaju jer nisu na vrijeme uočili obavijest, pa bude problema. Također, s prijavama smo krenuili već u veljači s obzirom na to da i predupise za iduću pedagošku godinu planiramo ove godine ranije, navjerojatnije već u ožujku", kaže ravnateljica.

Ivana Solar
3

tjedna ove godine traje rok za predaju zahtjeva za prelazak djeteta iz jednog vrtića/jaslica u drugi vrtić/jaslice
ISKRA: PROJEKT “RODITELJI ZAJEDNO”
Jedinstveni pedagoški program, namijenjen pretežito roditeljima, pedagoškim djelatnicima i svim zainteresiranima za odgojne i obrazovne teme, koji se provodi u sklopu projekta “Roditelji zajedno”, ove godine, počevši od ožujka, donosi brojne zanimljive seminare, edukativne radionice i zabavne festivale. Taj projekt ISKRA Waldorfska inicijativa provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem Osijek i u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku, kao i Srednjoškolskim đačkim domom u Osijeku, dok su glavni pokrovitelji Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Osijek te Osječko-baranjska županija. Pedagoški je program tako besplatan za sve zainteresirane i otvoren za javnost, pa je za sudjelovanje dovoljno ispuniti obrazac koji se može pronaći na facebook-stranici ISKRA Waldorfske inicijative. Na seminarima projekta “Roditelji zajedno” raspravljat će se o odnosu učitelj-dijete-roditelj, o zahtjevnoj djeci u vrtićima i školama te primjeni cjelovite pedagogije, dok će na radionicama biti zastupljeno slikanje, pokreti, govor i gestikulacije, a posebno će zabavno biti na svojevrsnim festivalima - Uskrsnim i Ivanjskim obiteljskim igrama. Mr.M.
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike