Regija
INICIJATIVA BARANJSKE ČISTOĆE

Sve više režija koje se plaćaju bez provizija
Objavljeno 19. veljače, 2019.
BELI MANASTIR

Iz dana u dan sve je više režija koje, bez provizija, korisnici mogu platiti na samo jednom mjestu. Zasad se to može učiniti u Poslovnom centru Baranjske čistoće na belomanastirskoj tržnici, a sudeći prema najavama Damira Paulića, direktora Baranjske čistoće, uskoro će režije koje se tiču svih Baranjaca moći biti plaćane (bez provizije) na još više mjesta. No krenimo redom.

- Posebno smo ponosni što sve skupa ide u vrlo dobrom smjeru. Krenulo je prije godinu dana, kada smo prve ugovore sklopili s dimnjačarskim obrtom Florijan i Stanoupravom. Vrlo brzo ugovor je sklopljen i s Gradom Belim Manastirom, a ovih se dana cijelom projektu priključio i Baranjski vodovod - kaže Paulić, pojašnjavajući kako se računi koje ispostavljaju sve spomenute tvrtke i Grad mogu plaćati u poslovnom prostoru Baranjske čistoće na tržnici. Sve skupa naziva odličnim pokazateljima dobre suradnje gradskih tvrtki i, dakako, Grada Belog Manastira, te odgovarajućim povezivanjem s isključivom svrhom pomaganja korisnicima. Također, dodaje, riječ je i o stvaranju novih radnih mjesta, itekako potrebnih na krajnjem istoku Lijepe Naše.

- U cijeloj je priči posebno važna suradnja gradskih tvrtki, koja će rezultirati postizanjem još nekih novih mogućnosti, s kojima ćemo vrlo brzo upoznati naše sugrađane. Jedna od njih su višestambene zgrade, ali će o tom projetu biti više riječi nešto kasnije - najavljuje Paulić, podsjećajući kako je u posljednje vrijeme, zahvaljujući ovim te brojnim sličnim aktivnostima, Baranjska čistoća otvorila 25 novih radnih mjesta. Nakon realizacije novih projekata, koji su u pripremi, taj će broj biti još veći. Riječ je, kaže, o poslovima u građevini, uslužnim djelatnostima, onima vezanima uz provođenje ranije opisanog projekta ‘‘ko-rad‘‘ (kakav je već zaživio u nekim zapadnim državama) i sličnim, čiji je idejni tvorac upravo Paulić.

- Jako je važno naglasiti kako svi projekti, poput sustava Upravnog postupka groblja, derivacije duga, gradskih režija, cassasconta i sličnih, proizlaze iz vlastite radionice i vlastitih informatičkih snaga, odnosno softverskih rješenja. Sustav poslovnih centara i gradske režije ponudili smo svim općinama na području Baranje. Načelno su ga prihvatile općine Darda i Bilje, a na nama je pronalaženje zajedničkog rješenja - naglašava Paulić, napominjući kako su, prema informacijama koje posjeduje, prvi u Hrvatskoj koji su osmislili i pripremili ovakav sustav. Treba ga, kaže, samo prepoznati i primjenjivati.

Belomanastirci kojima svaka kuna nešto znači, zadovoljni su novim načinom plaćanja dijela režija, posebice stoga što to mogu učiniti na jednom mjestu i bez plaćanja dodatnih provizija, koje su samo na prvi pogled male. Ivica Getto
Baranjska čistoća vrlo brzo će omogućiti plaćanje režija bez provizije stanovnicima svih baranjskih sela
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike