Regija
RADOVI ĆE TRAJATI DVIJE GODINE

Odobren novac za širenje
Industrijske zone Našice
Objavljeno 18. veljače, 2019.
NAŠICE

Na konferenciji za novinare u našičkoj gradskoj upravi o proširenju Industrijske zone Našice izvijestio je gradonačelnik Josip Miletić uz suradnike - pročelnika Ureda gradonačelnika Gorana Blagojevića i pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i programe Europske unije Tomislavu Kuricek. Nakon uspješnog završetka prošle godine, u kojoj je Industrijska zona Našice zabilježila novih šest investitora, kako je rečeno, razvoj gospodarstva se nastavlja. Vrijednost proširenja zone iznosi 7.416.000 kuna, od čega je iz nacionalnih sredstava odobreno 4.820.000 kuna, što čini 65 posto ukupnog iznosa. Na proširenje se prvotno odlučilo jer su trenutačno na prodaji i raspolaganju za investitora još samo dvije čestice, što je uputilo na potrebu za dodatnim prostorima.

- Ovaj projekt uključuje proširenje Industrijske zone, ali i dodatne sadržaje te razvoj infrastrukture. Projektom će se osigurati pristup na 18 čestica i izgraditi infrastruktura za dodatni razvoj Industrijske zone. Na ovaj način potičemo gospodarsku aktivnost, a uskoro ćemo u Našicama osigurati dodatna radna mjesta. Radovi će trajati dvije godine, a ovo se može smatrati jednim od najvećih projekata proširenja industrijske zone na našemu području. Sve ovo radi se, naravno, za dobrobit našega grada - istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić.

Podsjetio je i na uspješnu prošlu godinu, u kojoj je, istaknuo je, bio velik broj novih investitora, te napomenuo da je u protekle dvije godine vidljivo povećana gospodarska aktivnost u Industrijskoj zoni. Gradonačelnik je za trud zahvalio svim djelatnicima gradske uprave te Našičkoj razvojnoj agenciji NARA na pripremi projekta i dokumentacije. Također, zahvale je uputio Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta za razumijevanje, a posebno za ulaganje u Slavoniju i u grad Našice. Istaknuo je da je najvažnije to što će Grad ta očekivanja i ostvariti i u Našicama potaknuti dodatnu gospodarsku aktivnost te otvaranje novih radnih mjesta. A poduzetnici koji su svoje čestice kupili prošle godine trenutačno rade na projektiranju i ishođenju građevinskih dozvola pa se početak radova na pogonima očekuje s prvim naznakama proljeća. I. Ćosić
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike