Crna kronika
NEOBIČNE POLICIJSKE INTERVENCIJE

Posvađali se zbog psa pa tukli lopatom i kamenom
Objavljeno 19. veljače, 2019.

Svakojaki su razlozi zašto policajci izlaze na teren. Obično je to nakon telefonskog poziva policiji da određene osobe pijane vrijeđaju sve oko sebe, i k tomu su agresivne. Policajci interveniraju i zbog tučnjava, a upravo brzina izlaska na teren može spriječiti teško ozljeđivanje, čak i smrtnu posljedicu. Osim šakama i nogama, sudionici "makljaža" koriste se svim što im dođe pod ruku.


Nekoliko desetaka intervencija samo proteklog vikenda imali su djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske. Uza zaustavljanje prekršitelja u prometu, iz PU su izdvojili tri slučaja remećenja javnog reda i mira. Tako je u subotu u Novoj Gradiški oko 3.10 javni red i mir remetio 21-godišnjak. Prijavili su ga građani jer nije prestajao neartikulirano vikati. Mladića nisu smirili ni policajci, štoviše, i njih je počastio s nekoliko sočnih psovki. Mladiću je, pokazalo se, sigurnost dao alkohol, u krvi ga je imao respektabilnih 2,39 promila. Mladić se trijeznio u policiji.

Neobičan okršaj u subotu zbio se u Slavonskom Brodu, a sudionici su bili 75-godišnjak i 40-godišnjakinja. Njih dvoje se, priopćava policija, posvađalo zbog psa, a grube riječi bile su razlog tučnjave, u kojoj su se međusobno izudarali lopatom i kamenom! Nije poznato jesu li sudionici tučnjave ozlijeđeni. Prijavu je dobila i 45-godišnjakinja koja je prošlog tjedna u jednoj od škola u općini Velika Kopanica psovala i vikala na učiteljicu, kako doznajemo, zbog loše ocjene koju je dobilo njezino dijete. U sva tri slučaja protiv sudionika remećenja javnog reda i mira podnesene su odgovarajuće prijave.


Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana