Crna kronika
U MJESEC I POL CESTE NA ISTOKU SLAVONIJE UZELE DVA ŽIVOTA

Kriva nepažnja - u sudaru na autocesti A3 jedan poginuli i sedam ozlijeđenih
Objavljeno 19. veljače, 2019.
BAJAKOVO


Nepažnja je najvjerojatniji uzrok teške prometne nesreća koja se na autocesi A3 Zagreb - Lipovac, u blizini Bajakova u smjeru Županje, dogodila u nedjelju oko 17 sati, a u kojoj je jedna osoba poginula. Još su dvije osobe teško, a pet lakše ozijeđeno. Sve osobe su strani državljani.


Radilo se o sudaru osobnog automobila s kombi vozilom. Prema podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, do kobne nesreće došlo je kada se 49-godišnji državljanin Rumunjske, upravljajući osobnim automobilom „Passat“, rumunjskih registarskih oznaka, i krećući se autocestom iz smjera graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Županje, prilikom prestrojavanja u prometnu traku nije uvjerio da to može izvesti bez ugrožavanja ostalih sudionika u prometu. Došlo je pritom do udara kombi vozila u osobno vozilo. -Od posljedica prometne nesreće 49-godišnji vozač osobnog vozila smrtno je stradao, dok su putnici u osobnom vozilu ozlijeđeni, jedan lakše i jedan teže - potvrdio je nakon provedenog očevida glasnogovornik PU u Vinkovcima, Domagoj Džigumović. U kombi vozilu talijanskih registarskih oznaka nalazilo se pet državljana Srbije, a u nesreći je jedna osoba teže ozlijeđena, dok su ostali putnici lakše ozlijeđeni. -Ozlijeđene osobe su prevezene u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje im je ukazana liječnička pomoć - rekli su u policiji. Ozlijeđeni strani državljani su, kako se moglo doznati, i jučer još bili na liječenju u vinkovačkoj bolnici.


Na mjestu teške nesreće obavljen je u nedjelju kasno poslijepodne očevid kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica. Kako se pretpostavlja, vozač "Passata" rumunjskih tablica vjerojatno se za zaustavnog traka uključivao u promet na autocesti, no previdio je da iz istog smjera nailazi kombi vozilo. Trenutak nepažnje bio je za koban za 49-godišnjeg vozača iz Rumunjske. Do navedene pretpostavke o uzroku nesreće došlo se temeljem provedenog očevida, ali i činjenice da se teška nesreća zbila na posve ravnom, preglednom dijelu ceste, u uvjetima dobre vidjivosti - dan i sunčano vrijeme. U vukovarsko-srijemskoj PU su potvrdili da je vozač kombija talijanskih tablica nakon nesreće alkotestiran i nije bio pod utjeajem alkohola. Za pogunilog vozača iz Rumunjske očekuje se obdukcija.


Inače, od početka 2019. godine, dakle u nešto više od mjesec i pol dana, ceste su na području Vukovarsko-srijemske županje uzele dva života.
Sanja Butigan
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike