Crna kronika
ZLOČIN U ĐURĐENOVCU

Otac ubijen, sin priveden
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Đurđenovčanin je u obiteljskoj kući zadobio više smrtonosnih udaraca po glavi
ĐURĐENOVAC



Drago Mezak (66) pronađen je ubijen u nedjelju ujutro u svojoj kući u Gundulićevoj ulici u Đurđenovcu. Kako doznajemo, zbog sumnje da je ubio oca priveden je njegov 39-godišnji sin. Policija o ovom nesretnom događaju nije službeno izvijestila javnost, no na naš upit dobili smo odgovor.


- Dobili smo dojavu da je u kući pronađeno mrtvo tijelo 66-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilno. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek na obdukciju - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.


Mještani đurđenovačke Gundulićeve ulice u nedjelju prijepodne prvo su čuli glasne sirene vozila hitne pomoći, a nedugo nakon toga ulicu su blokirala brojna policijska vozila. Vrlo brzo gradom se proširila vijest o ubojstvu.


- Čuo sam da je bila nasilna smrt i da je ubijen te da mu je stražnji dio glave bio tako smrskan da mu nije bilo spasa. Prvo je došla hitna pomoć, a kad su vidjeli što se dogodilo, zvali su policiju, pa onda i očevidnu ekipu iz Osijeka. I cijelu noć pred kućom je bila policija. Susjed se družio s ljudima koji su bili sami kao i on. Znao je i popiti. Supruga mu je davno umrla. Sin mu ima problema. Velika je to tragedija - ispričao nam je jedan susjed. Kako drugi susjed priča, još uvijek mještani nagađaju što se točno dogodilo.


- Nemam pojma što se točno dogodilo. Svi nagađaju što je bilo. Drago i sin su živjeli sami, a sin je psihički bolestan. Sin je bio jako tih i plašljiv i sumnjam da je on to napravio, bolestan je već dugo godina. Prije pet ili šest godina umrla je Dragina supruga. Nismo se baš družili, ali kada bismo se susreli na ulici, uvijek bi pozdravio i pitao kako je - ispričao nam je drugi susjed ubijenog Mezaka.


Đurđenovčani kažu da je ubijeni, kada nije pio alkohol, bio dobar "kao kruh", no kada bi popio, navodno je postajao nasilan prema sinu. Pred kućom zapaljeni lampioni i policijska vrpca na ogradi kuće dan poslije nijemi su svjedoci ove obiteljske tragedije. Što se točno dogodilo, još uvijek se utvrđuje u osječkom Županijskom državnom odvjetništvu, kamo je 39-godišnjak odveden na ispitivanje.
Prije nešto više od godine dana, sredinom prosinca 2017. godine, stanovnike đurđenovačkog kraja šokiralo je okrutno ubojstvo u mjestu Krčevina. U tom mjestu 56-godišnjak se, 12. prosinca 2017., posvađao s 52-godišnjom suprugom. U jednom ju je trenutku, u namjeri da je usmrti, snažno rukama stisnuo u predjelu vrata, te je ona zbog gušenja ubrzo preminula. Neposredno nakon ubojstva, od stanovnika Krčevine, mjesta koje se nalazi između Đurđenovca i Beljevine, doznali smo da su između supružnika u posljednje vrijeme bili narušeni odnosi, no nitko nije vjerovao da bi se ovakav zločin mogao dogoditi.


Sandra Lacić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike