Kultura
IZLOŽBA U ARHEOLOŠKOM MUZEJU U ZAGREBU

Artefakt + dizajn = prototip do 13. ožujka
Objavljeno 18. veljače, 2019.
ZAGREB

U Arheološkom muzeju danas (19. veljače) u 19 sati bit će otvorena izložba "Artefakt + dizajn = prototip". Izložba prikazuje radove mladih nezaposlenih osoba nastalih tijekom provedbe europskog projekta “Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije”. Suradnici na projektu su Arheološki muzej Osijek, GM Virovitica i GM Sisak. Autorice izložbe su Zorica Babić i Sunčica Nagradić Habus, autori postava/likovni postav Nina Bačun i Roberta Bratović, Umjetnička organizacija Oaza i stručni suradnici Jacqueline Balen, Maja Bunčić, Marko Dizdar, Ozren Domiter, Dora Kušan, Ivan Radman - Livaja i Ana Đukić.

Kroz umjetničke radionice iz područja dizajna sudionici projekta izradili su nove proizvode pod mentorstvom muzealaca, produkt dizajnera, lokalnih obrtnika i poduzetnika. U Osijeku sudionike projekta inspirirali su predmeti iz stalnog postava srednjovjekovne zbirke Arheološkog muzeja te su nakon održanih kulturno-umjetničkih radionica nastali proizvodi: društvena igra "Rudine ne ljuti se", didaktičko pomagalo "Gri-gri" i suveniri "Back to retro", "Stalak za butelje", "Laurina ogledala" i "Omotničar".

Izložba će biti postavljena i u Osijeku, Virovitici i Sisku. U Arheološkom muzeju Osijek izložba će biti otvorena od 18. travnja do 12. svibnja, u Virovitici od 16. svibnja do 9. lipnja, a u Sisku od 13. lipnja do 7. srpnja. D.Kć.
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike