Mozaik
NA 193. SAMOBORSKOM FAŠNIKU

TBF, Gazde, Let 3...
Objavljeno 19. veljače, 2019.
Glavna nakana osnivanja Slobodne Fašničke Republike Samobor jest dobra zabava, a zabava nije potpuna ako ju ne prati odlična glazba. Na 193. samoborskom fašniku, od petka 22. veljače do utorka 5. ožujka, u dva vikenda cjelodnevne zabave pod maskama, glazbeno navudreni, kao i oni skloni falšanju, naći će nešto za sebe. Pozivu fašničke vlasti odazvali su se silni poznati pjevači, svirači i ostali glazbeni pomagači. Raspored je dogovoren, play liste osmišljene, pa nas na Trgu fašničkih velikana i ove nas godine čekaju zvijezde po receptu za svakoga ponešto - od romantike do funka, od splitskih majstora stihova i “beatova” do tamburice, veselice i klapske pisme, sve do rock-eksplozije koja se priprema za sami kraj fašnika.

Naime, konačno je potvrđeno da će vatrometna završnica, na pokladni utorak 5. ožujka, pripasti najoriginalnijem domaćem rock-bendu - u Samoborsku Fašničku Republiku dolazi Let 3! Brkati momci iz Rijeke koji desetljećima sviraju, zabavaljaju, a i provociraju, na 193. samoborskom fašniku našli su svoje prirodno okruženje, s brnjicama ili bez njih.

Što se fašničkih koncerata tiče, otvorenje pripada Mladenu Grdoviću, prve fašničke subote nastupaju Neno Belan i Fiumensi, a u nedjelju su za zabavu zadužene Gazde. Drugi fašnički vikend u Samoboru, u petak, 1. ožujka, otvara klapa Intrade, subota nudi dvostruki glazbeni gušt uz Songkillerse i splitske majstore ritma i rima TBF, dok je u nedjelju red na Slavonske lole, a završnica, u utorak, pripada Letu 3. Svi koncerti održavaju se na središnjoj fašničkoj pozornici, na Trgu fašničkih velikana, na kraju službenog programa, oko 20 sati, dok Let 3 nastupa od 21.30 sati, a svi koncerti su besplatni! Naravno, to još nije sve, jer za čarobne glazbene trenutke za velike i male tijekom fašničkih vikenda pobrinut će se i Roko Vušković, Endi, Kreativni nered, Trilikum, Krivi smjer, Daddy Cool, King Size, Fakini...

Samoborski fašnik ove se godine održava pod sloganom - Posel se deli na fašničkoj baušteli. N.Vek.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike