Ekonomija
RAZVOJ KARIJERA

Od 1. ožujka veće plaće u Lidlu
Objavljeno 19. veljače, 2019.
Od 1. ožujka, odnosno početkom nove poslovne 2019. godine, zaposlenicima trgovačkog lanca Lidl Hrvatska u svih 96 trgovina diljem Hrvatske te u logističko-distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću bit će povećana brutoplaća za 10 do 12 posto.
Tako iz ovog trgovačkog lanca kažu: "Od početka poslovanja u Hrvatskoj Lidl neprestano povećava plaće svojim zaposlenicima. Posljednje povećanje dogodilo se prije nepunih godinu dana, u ožujku 2018. godine, kada je radnicima u trgovinama i skladištima plaća povećana za 8,5 posto. Osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, regres, sezonski dodatak, sistematske preglede te brojne druge pogodnosti. Osim toga, Lidl posebnu pozornost pridaje razvoju svojih zaposlenika na svim razinama. Stoga, osim kontinuiranog ulaganja u treninge i stručna usavršavanja, svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja", istaknuli su iz Lidla te dodali da s obzirom na to da je Lidl internacionalna kompanija, zaposlenici imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama, ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj.
Trenutačno je, dodaju, u tijeku natječaj za približno 400 sezonskih radnika u priobalnim gradovima za 2019. godinu. "Svake godine tijekom turističke sezone Lidl Hrvatska zapošljava oko pet stotina novih zaposlenika od kojih dio svake godine po završetku sezone ima priliku postati stalni Lidlovi zaposlenici. Lidl Hrvatska već je sedam godina nositelj Certifikata Poslodavac partner te godinama drži visoko drugo mjesto među poslodavcima prvog", naglasili su iz Lidla Hrvatska. Z.R.
U tijeku je natječaj za približno 400 sezonskih radnika u priobalnim gradovima za 2019. godinu
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

APLIKACIJA ZA BRŽU KUPNJU I NIŽU CIJENU AUTOBUSNIH KARATA

Uz Arriva Croatia
mobilnu aplikaciju putnici
štede vrijeme i novac

2

TEHNOLOŠKI "HLADNI RAT"

Blokadom Huaweija SAD odgovara na rast Kine

3

NA SAJMU VINA I DELICIJA

Vina iz Slavonije i Srijema u Splitu