Sport
OSJEČANKAMA DERBI ZAČELJA

Stigli vrlo važni bodovi iz Rijeke
Objavljeno 17. veljače, 2019.
Rukometašice Osijeka osvojile su važne bodove u 16. kolu Prve HRL, svladavši u Rijeci u derbiju začelja domaći Zamet s 23:18. Isti su suparnici odigrali svoj prvi susret prije pet tjedana, a i tada su slavile Osječanke koje su tako, osim što sada imaju dva boda više od posljednjeplasiranih Riječanki, bolje od njih i u međusobnom dvoboju.

Susret je većim dijelom prvog poluvremena bio izjednačen, igralo se pogodak na pogodak, sve dok se gošće serijom 3-0 u 22. minuti nisu odvojile na najvećih 8:5. Ipak, tu prednost nisu zadržale, Riječanke su uzvratile serijom 4-0 za svoje prvo i jedino vodstvo na utakmici, da bi se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Osijeka (11:10). Početak drugog poluvremena donio je novo odvajanje Osječanki koje su s dva uzastopna pogotka Lacković (s ukupno deset), najefikasnije igračice susreta, povele 14:11 u 36. minuti. Ista je igračica postigla tri uzastopna gola za najveće vodstvo od pet razlike (17:12) u 44. minuti, kada se već dao nazrijeti konačni rasplet. No, s obzirom na amplitude koje su osječke rukometašice znale pokazivati ove sezone, trebalo je biti oprezan do kraja, što su gošće i učinile. Ostale su čvrste, ne dopustivši Riječankama nadu u povratak u susret te izdržavši sedam napetih minuta u kojima niti jedna ekipa nije uspjela zatresti mrežu. To je konačno za rukom pošlo ponovno Lacković u 56. minuti za 20:16, a tada ja već bilo jasno kako će iznimno vrijedni bodovi u borbi za ostanak krenuti za Osijek. Gošće su drugu gostujuću pobjedu proslavile i pjesmom na parketu dvorane u Zametu, svjesne da su s njom zadržale realnije izglede za ostanak u društvu najboljih. G.R.
Zamet       18 (10)

Osijek       23 (11)

RIJEKA - Dvorana na Zametu. Gledatelja 60. Suci: Miljenko Medved i Matko Murić (oba Varaždin).

ZAMET: P. Hren (3+0), Troskot, Mršić 2, Perčić, Bahtiri, Krizmanić, K. Mikolić 4, I. Mikolić 6, Skokandić, Jelenović 2, Močibob 2, Stanić, Visković 1, Ðuzel, Bukvić 1 (1).

OSIJEK: Borac (4+0), Putnik, Daidžić 1, L. Hren 3, Lackovic 10 (3), Jerčinović 5, Dragojević, Prskalo 2 (2), Jeršek 1, Zagoršćak 1, Barišic, Špoljaric, Damijanović, Ljubas, Brkić (3+1), Frančić.

SEDMERCI: Zamet 4 (1), Osijek 5 (5); ISKLJUČENJA: Zamet 8 minuta (Troskot 2+2, Bukvić 2+2), Osijek 2 minute (Daidžić 2)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike