Sport
ANTONIO CARLOS ORTEGA, TRENER HANNOVER BURGDORFA

NEXE je definitivno danas momčad na najvišoj razini
Objavljeno 17. veljače, 2019.

Već pogled na klupu Hannover Burgdorfa mora izazvati strahopoštovanje. Dovoljno da i trener NEXE-a Hrvoje Horvat izgovori kako je "ovo pobjeda nad vrhunskim trenerom". Šef stožera Bundes ligaša je Španjolac Antonio Carlos Ortega, nekadašnji reprezentativac "furije", kasnije trener Veszprema, Japana, Koldinga, a ovo mu je druga sezona na klupi Bundes ligaša s kojim je izborio i nastup u skupini EHF Kupa. Osim njega kao "desna ruka" tu je još jedan velikan španjolskog rukometaš, Iker Romero, do još prije nekoliko godina kapetan "furije". Očito da je španjolska rukometna škola na cijeni i u Njemačkoj, a nakon ovoga susreta još su smo čvršćeg dojma kako hrvatski treneri nisu manje vrijedni od španjolskih. Posebno tu mislimo na ove nadolazeće generacije hrvatskih stručnjaka kojima pripada i Hrvoje Horvat.

Carlos Ortega već se kao trener susretao s NEXE-om u trenerskoj karijeri. Tri godine bio je trener Veszprema u vrijeme kada je ugledni mađarski klub igrao u SEHA-Gazprom ligi.

- Definitivno je NEXE danas na višoj razini nego prije četiri-pet godina. Prije svega, ono što ih krasi jesu jako čvrsti i snažni igrači u obrani. Imali smo također mnogo problema s njihovim pivotima. Tu je i odličan vratar Moreno Car koji im je bio pravi džoker. Vidi se kako rade odličan posao, posebice u promjeni obrane iz 6-0 u 5-1 koje obje odlično funkcioniraju - pričao je španjolski trener na klupi Hannover Burgdorfa.

Imao je drukčiju ideju kako doći do pobjede u Našicama. No, tijek susreta usmjerio mu je da donese drukčije odluke.

- Stigli smo ovdje kako bismo pobijedili odličan sastav na njihovom terenu. Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu, nismo bili dovoljno agresivni u obrani, bili smo vrlo statični, a u napadu nismo iskoristili neke naše prilike. U drugom poluvremenu želio sam igrati sa "sedmim igračem", i to je bio plan zaigrati mnogo ranije, ali imali smo dosta po dvije minute isključenja, pa smo sa "sedmim igračem" zaigrali kasnije nego što sam to želio. U završnici smo pokušali s 5-1, uzeli smo nekoliko lopti, čak smo imali priliku izbjeći poraz u zadnje tri minute, ali nismo iskoristili naše šuteve.

Ortega ima dosta problema s ozlijeđenim igračima. Zato bi spas sezone mogao biti kroz Kup, ili u Europi.

- Ni jedan meč nismo igrali bez ozlijeđenih igrača i ovdje su nam nedostajala šestorica. U borbi smo i dalje za pokal Kupa, ušli smo kao i prošle godine među četiri. U prvenstvu cilj je što bolje završiti ligu, a u EHF Kupu proći skupinu - zaključio je Ortega.
K.Lacković
Ilija Brozović

pivot Hannover Burgdorfa

- Igrali smo prije dva dana u Bundes ligi. Nismo imali dovoljno vremena za pripremu, ali to nije nikakvo opravdanje. NEXE je bolje odigrao, bili su agresivniji čvršći. Lijepo je vidjeti punu dvoranu u Hrvatskoj. Jako je lijepa atmosfera, a bio bi nam sigurno još ljepši i ugodniji boravak u Našicama da smo na kraju i pobijedili.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana