Regija
URUČENI UGOVORI O STIPENDIRANJU STUDENATA I SREDNJOŠKOLACA

Ostalo sredstava, slijedi natječaj s blažim kriterijima
Objavljeno 17. veljače, 2019.
VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke na prigodnoj svečanosti uručio ugovore o stipendiranju studentima i učenicima s područja Vukovara za akademsku odnosno školsku 2018./2019. godinu.

"Imali smo ukupno 175 prijava pa, kako nam je ostalo sredstava, odlučili smo ponoviti natječaj s nešto blažim kriterijima. Ove je godine novost poticanje deficitarnih srednjoškolskih zanimanja i zasad imamo troje srednjoškolskih stipendista", rekao je Penava.

Ukupno je dodijeljeno 139 stipendija za studente koji su udovoljili uvjetima javnoga poziva, s tim da studenti druge i viših godina studija deficitarnih zvanja imaju stipendiju u iznosu od tisuću kuna mjesečno, a studenti ostalih zvanja u iznosu od 500 kuna mjesečno. Iz posebno prikupljenih sredstava isplaćivat će stipendije u iznosima od tisuću, 850 i 800 kuna mjesečno, dok će učenici srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dobivati po 400 kuna. Sve se stipendije dodjeljuju za deset mjeseci. U gradskom je proračunu za isplatu stipendija osigurano 1,6 milijuna kuna, a iz posebno prikupljenih sredstava (donacija) osigurano je ukupno 276.500 kuna. D. Korpoš
Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana