Mozaik
OSCARI

Sve 24 nagrade bit će u izravnom prijenosu
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Organizatori svečanosti dodjele filmske nagrade Oscar odustali su u petak od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tijekom izravnog televizijskog prijenosa 24. veljače, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski režiseri i glumci te drugi filmski radnici.

Akademija za filmsku umjetnost i znanost priopćila je kako je “primila povratne informacije” od svojih članova te će sve 24 nagrade biti predstavljene u izravnom prijenosu. Ranije ovog tjedna Akademija je objavila da će Oscari za najbolju kinematografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tijekom reklama televizijskog prijenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitirani kasnije u izravnom prijenosu. Time se željelo prijenos dodjele Oskara učiniti kraćim i privući publiku jer je gledanost prošlogodišnje ceremonije dosegnula najnižu razinu. Ideja je bila skratiti dodjelu na tri sata, što je značilo oko 40 minuta kraći prijenos.

No u otvorenom pismu, koje su potpisali režiseri Martin Scorsese i Spike Lee, glumci Robert de Niro i George Clooney te više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, optužuje se Akademiju da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tih poslovima. H
Možda ste propustili...

ISKUSNI REDATELJ ZNANSTVENE FANTASTIKE

Drew Goddard priprema posve novi film “Matrix”

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

Najčitanije iz rubrike