Sport
MADGER GOMES, VEZNJAK ISTRE 1961

Nismo opterećeni ljestvicom nego sljedećom utakmicom
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Iz Španjolske, preko Engleske i Francuske, do Hrvatske. Takav je bio dosadašnji nogometni put Madgera Gomesa, 22-godišnjeg veznjaka koji je ove zime stigao na "Drosinu" i, premda nije za sobom imao kontinuitet nastupa, odmah zauzeo mjesto u početnom sastavu Istre 1961. Štoviše, dvije utakmice s kojima su "zeleno-žuti" ušli u nastavak sezone, svoje prve dvije u Prvoj HNL, Gomes je odradio od prve do posljednje minute. Problem mu nije predstavljala niti činjenica što je, silom prilika, morao zaigrati na poziciji koja nije njegova omiljena, onoj zadnjeg veznog.


- Ja sam prije svega "box to box" igrač koji se voli kretati na većem dijelu terena, ali moram se prilagoditi onome što trener od mene zahtijeva. Važno mi je igrati, a onda ću možda s vremenom doći i na svoju prirodnu poziciju, naročito sada nakon što sam uhvatio ritam i s fizičke sam strane dosegao željenu razinu - rekao je Madger Gomes, koji je znao što ga očekuje u Hrvatskoj.


- Znao sam što me ovdje očekuje, jer sam u Sochauxu dijelio svlačionicu s igračima koji su igrali u Hrvatskoj, poput Andersona, Paeza i Galilee. Istaknuli su da je izrazito tehnička, nimalo lagana, i da je iz nje izišlo mnogo odličnih igrača koji danas nastupaju u najboljim svjetskim klubovima. O kvaliteti Prve HNL govore i rezultati koje ostvaruje hrvatska reprezentacija. Poštujem ovu ligu i očekujem da ovdje nastavim svoj nogometni napredak.

Gomes ne krije da ga jedan osvojeni bod u dva prethodna kola nikako ne može zadovoljiti.


- Odigrali smo dobro te smo mogli napraviti i nešto više od onog što smo ostvarili. Dinamo je jako kvalitetna momčad, ali odigrali smo u Zagrebu ozbiljnu utakmicu koja je taktički bila na visokoj razini i tako smo stigli nadomak osvajanju boda. S druge strane, smatram da smo protiv Slavena izgubili dva boda. Poveli smo, bili na korak od pobjede i taj me remi nikako ne može zadovoljiti - decidiran je Gomes. koji priznaje da njemu, kao ni njegovim suigračima, deveta pozicija na kojoj se Istra 1961 još uvijek nalazi i koja donosi kvalifikacije, ne predstavlja dodatni pritisak.

- Ne osjećamo pritisak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu zbog jednog bitnog razloga, što je cijela momčad fokusirana isključivo na iduću utakmicu. Iako smo u prva dva kola mogli osvojiti nešto više od jednog boda, na te smo utakmice već zaboravili i okrenuli se prvoj sljedećoj koja slijedi te smo svi odreda u ovom trenutku sto posto koncentrirani na Osijek gdje idemo s ciljem osvojiti sva tri boda, pa što bude. Ljestvica nas ni najmanje ne zanima, imamo apsolutno povjerenje u sebe. Stekao sam dojam kako Osijek igra bolje protiv onih koji su na papiru slabiji, ali to ništa ne mora značiti. Osječani će biti favoriti što žele opravdati. No, mi se s njima ne opterećujemo, nego razmišljamo isključivo o sebi. I a nama trebaju bodovi, rekao je 22-godišnjak rođen u Alicanteu čiji su roditelji iz Gvineje Bisao.


Krešimir Lacković
Krunoslav Rendulić

trener Istre 1961

Dolazimo u Osijek pobijediti. Osijek je favorit, u to nema nikakve sumnje, ali mi imamo svoje planove i računice. U 90 minuta moj prijatelj Zoran Zekić i ja morat ćemo potisnuti naše prijateljstvo, jer obojica ćemo biti pod rezultatskim imperativima, naravno svatko iz svoga aspekta. Nadam se zanimljivom susretu, a nakon njega Zekić i ja lijepo ćemo se napričati.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana