Sport
ODBOJKAŠKA SUBOTA U GRADSKOM VRTU

Derbi odbojkašica kao uvertira za mladostaše
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Nakon tri tjedna ponovo je u Maloj dvorani Gradski vrt dvostruki odbojkaški program, a ovaj u sklopu 9. kola po jakosnim skupinama bi mogao biti itekako zanimljiv osječkoj publici.


U 17 sati na parket prvo izlaze odbojkašice Osijeka i Splita. Riječ je derbiju 3. skupine, one najjače prvoligaške, obračunu dvaju vodećih sastava. Naravno, domaće čvrsto drže "jedinicu", koju imaju prigodu i definitivno potvrditi protiv najbližeg pratitelja.


- Blizu smo cilja, koji možemo i teoretski potvrditi tri kola prije kraja ligaškog dijela. Dva boda protiv Splita garantiraju plasman u Superligu sljedeće sezone. Naravno, mi idemo na sva tri - kaže trener odbojkašica s Drave, Miroslav Đekić. Splićanke su inače nanijele jedini poraz lideru u borbi za bodove, ali krajem prošlog mjeseca Osijek je na domaćem parketu vratio dug, koji danas može biti podebljan i dodatnim kamatama. U isto vrijeme počinje i drugi susret ove skupine u Zadru, gdje Nova Gradiška mora nešto osvojiti ako želi ostati konkurentna u borbi za preostale pozicije koje donose plasman u najjači razred sljedeće sezone. Sastav Damira Runjaša izgubio je dvije prethodne utakmice, ako ostane praznih ruku i u trećoj, tada u preostalom dijelu neće imati pravo na pogrešku.


Nakon što svoje odrade odbojkašice, u akciju kreću odbojkaši s Drave (19.15 sati), koji imaju najteži, ali ujedno i najlakši mogući zadatak. U goste im dolazi nedodirljivi lider, zagrebačka Mladost, koja ne samo da ne gubi utakmice na domaćim parketima nego suparnicima teško prepušta i pokoji set. U dosadašnjih 16 utakmica Zagrepčani su darovali smo jedan, koji su nekim čudom uspjeli osvojiti Riječani, koji su prije tjedan dana kapitulirali u Gradskom vrtu. To je bila ujedno i prva ovosezonska pobjeda Murse-Osijek u ogledima s momčadima iz vodećeg kvarteta, odnosno 1. skupine.
- Dvije uvodne utakmice u drugoj ligaškoj fazi odigrali smo dosta dobro, stoga očekujem da se u sličnom izdanju predstavimo i protiv Mladosti, koja je trenutno ipak nedostižna za konkurenciju. Uvijek je dobro vidjeti gdje si u odnosu prema onima najboljima - kaže trener mursaša, Mario Teppert. U drugom susretu 9. kola Mladost Ribola Kaštela dočekuje Rijeku. U sklopu 2. skupine odbojkašica vodeća Enna Vukovar u subotu (19) dočekuje Marina Kaštela, a još se sastaju Poreč - Brda. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike