Osijek
PROJEKT “SOS” OSJEČKE ZAKLADE SLAGALICA

Edukaciju završilo 14 mladih iz Valpova, Osijeka i Ladimirevaca
Objavljeno 15. veljače, 2019.

Nekolicina zaposlenika, volontera i članova udruga mladih, ili onih koje rade s mladima u Osječko-baranjskoj županiji, završili su protekloga tjedna posljednji modul edukacije u okviru "SOS" projekta. Aktivnosti toga projekta provodi upravo osječka Zaklada Slagalica u partnerstvu s Gradom Pulom, udrugom Alumni FET Pula te Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a sve je financirano sredstvima EU-a iz programa Europskog socijalnog fonda.

- Od studenoga prošle godine održano je osam dana edukacije, a program je uspješno završilo 14 mladih iz Osijeka, Valpova i Ladimirevaca. Naime, kroz četiri modula edukacije oni su stekli nova znanja i vještine o vođenju neprofitnih organizacija, njihovom financijskom poslovanju, ali i brendiranju organizacija civilnog društva u zajednici. Svi sudionici dobili su potvrde o sudjelovanju, a neki od njih već kreću u realizaciju ideja koje su se pojavile na edukaciji. Protekloga tjedna, 12. i 13. veljače, tako je uspješno završen prvi ciklus osposobljavanja za područje Osječko-baranjske županije u okviru projekta "SOS", a Zaklada Slagalica veseli se novom ciklusu edukacija i novim zainteresiranim mladima s područja naše županije - ističe Jelena Gordana Zloić, voditeljica edukacije "SOS" projekta. Voditeljica također otkriva i kako je sudionicima najzanimljiviji bio modul o brendiranju neprofitnih organizacija gdje su saznali kako društvene mreže mogu pomoći u promociji udruga i informiranju korisnika, naročito ako rade s mladima u današnjem, digitalnom dobu.

- Stekao sam isključivo pozitivna iskustva sudjelovanjem na edukaciji. Budući da imam vlastitu udrugu, svi naučeni segmenti vezani uz vođenje neprofitnih organizacija, planiranje i bavljenje financijama, kao i pravnim aspektima, izuzetno će mi pomoći kako bih na što bolji način promovirao djelatnosti i aktivnosti udruge koja putem glazbe i glazbenih događanja dopire do svojih, pretežito mladih korisnika - zaključuje Bruno Koić, jedan od sudionika "SOS" projekta, koji je ujedno dopredsjednik osječke udruge Mixeta Media, udruge zaslužne za vrlo popularni glazbeni portal: mixeta.net. M.Mandić
Svi sudionici dobili su potvrde o sudjelovanju, a neki su već krenuli u realizaciju ideja
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike