Osijek
GISKO

Domu za odgoj djece i mladeži darovali dvjesto naslova
Objavljeno 15. veljače, 2019.
U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se svake godine obilježava 14. veljače, Odjel za rad s djecom i mladima GISKO-a u četvrtak je organizirao darivanje prikupljenih knjiga štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku. Prema riječima Suzane Biglbauer iz GISKO-a, skupljeno je 200-tinjak naslova, i to literature prikladne za ovu dob.

- Treba reći da oni već imaju lijepu zbirku knjiga i čitaonicu, a mi smo doznali da ju žele dodatno oplemeniti. I inače je cilj Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježili su ovaj dan organizirajući na dječjim odjelima prikupljanje knjiga pod geslom “Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Cijelo je događanje bilo u znaku Valentinova i uistinu je bilo jako lijepo - komentirala je Biglbauer.

U Domu za odgoj djece i mladeži naglašavaju kako su svjesni da su knjige važan dio svakog odrastanja, bitan čimbenik u formiranju osobnosti, a ponekad i pomoć i podrška u teškim trenutcima odrastanja.

- Zahvaljujemo GISKO-u na višegodišnjoj suradnji. Naša je knjižnica, zahvaljujući angažmanu odgajatelja i korisnika te naših suradnika, ponovno zaživjela.Ova je akcija pomoć u radu s onima kojima treba sva potpora njihovih bližnjih, djelatnika, ali cijele zajednice, komentirao je ravnatelj Doma, Goran Tubić.

U Međunarodni dan darivanja knjiga uključila se i knjižnica osječkog Građevinskog i arhitektonskog fakulteta. Lani su knjige među sobom razmjenjivali studenti i djelatnici Fakulteta, a ove su godine željeli izići iz prostora knjižnice pa su u prizemlju postavili tzv. Starbooks libraray s rekvizitima. Uključiti se mogu svi zainteresirani i još danas na Starbooks stol do 19 sati donijeti slikovnice, knjige za djecu i odrasle, beletristiku i sve što skuplja prašinu na policama, a odavno je pročitano. Sve što ostane od donesenih knjiga poklonit će knjižnici OŠ Matija Gubec iz Čeminca i ginekološkoj klinici KBC-a Osijek. N.Z.E./J.P.
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike