Mozaik
RICHARD BRANSON

Dobrotvorni koncert za Venezuelu
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Britanski milijarder Richard Branson planira dobrotvorni koncert u Kolumbiji kako bi podignuo globalnu svijest o krizi u Venezueli i prikupio sredstva za humanitarnu pomoć. Samoproglašeni privremeni predsjednik Venezuele Juan Guaido i politički disident Leopoldo Lopez zatražili su od Bransona da organizira takav koncert, rekao je Branson u videu objavljenom u četvrtak.

Koncert bi se trebao održati 22. veljače u pograničnom gradu Cucuta u kojemu se nakupila humanitarna pomoć za Venezuelu s kolumbijske strane granice, a kojoj predsjednik Nicolas Maduro brani prelazak granice.

- Naš je cilj prikupiti 100 milijuna dolara za 60 dana i otvoriti granice zemlje kako bi humanitarna pomoć mogla konačno doći do milijuna koji je najviše trebaju - rekao je Branson u videu.

- Uz fantastičan odabir međunarodnih i regionalnih umjetnika koncert će biti prenošen diljem svijeta - dodao je vlasnik Virgina. H
ZEMLJU NAPUSTILI VIŠE OD 2,3 MILIJUNA LJUDI
Venezuela je u ekonomskoj i političkoj krizi koja je rezultirala galopirajućom inflacijom i raširenim nestašicama hrane i lijekova. Više od 2,3 milijuna ljudi napustilo je zemlju od 2014. godine. Samo u susjednoj Kolumbiji gotovo je milijun izbjeglih Venezuelaca. Ovoga tjedna je privremeni venezuelanski predsjednik Guaido izjavio da je 23. veljače dan kada će odobriti ulazak pomoći u zemlju.
Možda ste propustili...

U VINKOVCIMA U OKVIRU IZBORA ZA MISS HRVATSKE 2019.

Casting za Miss Vukovarsko-srijemske županije

FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI

Julie Andrews Zlatni lav za životno djelo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ ZAVRŠIO U BOLNICI

Teško se ozlijedio na premijeri

2

11 PAROVA PROBILO LED PRVIM PLESOM

“Ples sa zvijezdama”:
Josipa i Damir oduševili žiri

3

JOŠ JEDAN OSJEČKI TECHNO PARTY 23. OŽUJKA

TRAUM: Na Pampas stiže
francuski DJ Antigone