Mozaik
RICHARD BRANSON

Dobrotvorni koncert za Venezuelu
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Britanski milijarder Richard Branson planira dobrotvorni koncert u Kolumbiji kako bi podignuo globalnu svijest o krizi u Venezueli i prikupio sredstva za humanitarnu pomoć. Samoproglašeni privremeni predsjednik Venezuele Juan Guaido i politički disident Leopoldo Lopez zatražili su od Bransona da organizira takav koncert, rekao je Branson u videu objavljenom u četvrtak.

Koncert bi se trebao održati 22. veljače u pograničnom gradu Cucuta u kojemu se nakupila humanitarna pomoć za Venezuelu s kolumbijske strane granice, a kojoj predsjednik Nicolas Maduro brani prelazak granice.

- Naš je cilj prikupiti 100 milijuna dolara za 60 dana i otvoriti granice zemlje kako bi humanitarna pomoć mogla konačno doći do milijuna koji je najviše trebaju - rekao je Branson u videu.

- Uz fantastičan odabir međunarodnih i regionalnih umjetnika koncert će biti prenošen diljem svijeta - dodao je vlasnik Virgina. H
ZEMLJU NAPUSTILI VIŠE OD 2,3 MILIJUNA LJUDI
Venezuela je u ekonomskoj i političkoj krizi koja je rezultirala galopirajućom inflacijom i raširenim nestašicama hrane i lijekova. Više od 2,3 milijuna ljudi napustilo je zemlju od 2014. godine. Samo u susjednoj Kolumbiji gotovo je milijun izbjeglih Venezuelaca. Ovoga tjedna je privremeni venezuelanski predsjednik Guaido izjavio da je 23. veljače dan kada će odobriti ulazak pomoći u zemlju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON DESET GODINA STANKE

Jessica Alba ponovo glumi, i to na TV-u

2

MANIFESTACIJA U VINKOVCIMA OD 31. SVIBNJA DO 2. LIPNJA

Manifestacija "Rimski dani" predstavljena u osječkom TC-u Portanova

3

PRVENSTVO HRVATSKE I MEĐUNARODNI KUP

Sjajne virovitičke mažoretkinje ponovno osvojile naslov državnih prvakinja